Skip to content

Primavara in apartamentul tau: poti urmari online festivalurile de flori din cele mai frumoase gradini ale lumii

O serie de gradini si spatii publice din intreaga lume prezinta in detaliu inflorirea lalelelor, florilor de cires, orhideelor si alte plante in timp real, oferind o raza de speranta pe parcursul autoizolarii prin videoclipuri si fotografii.

„The Orchid Show” s-a dovedit a fi in topul listelor de activitati de primavara din New York pentru aproape doua decenii.

In fiecare primavara, Gradina Botanica din New York isi transforma sera antica Enid A. Haupt, intr-un paradis al orhideelor. Numit „The Orchid Show: Caleidoscopul lui Jeff Leatham”, evenimentul online prezinta modele florale realizate de directorul artistic al hotelului Four Seasons George V din Paris, care de-a lungul anilor a creat aranjamente pentru Sanctitatea Sa Dalai Lama, precum si alte figuri notabile, starnind o „revolutie” in designul hotelier. Pentru acest spectacol, Leatham a transformat fiecare galerie a serei intr-o oaza colorata in portocaliu, purpuriu, roz si rosu, alaturi de instalatii de lumini, sculpturi si arcade florale.

Conceptul lui Jeff se bazeaza in primul rand pe culoare, fiind intotdeauna cel mai important aspect al lucrarilor sale, si isi propune ca fiecare nuanta sa aduca o experienta diferinta privitorului, precum imaginile unui caleidoscop care se formeaza in lumina soarelui.

„The Orchid Show” include si un tur virtual cu Marc Hachadourian, directorul colectiilor de sere a Gradinii Botanice din New York si curatorul principal al orhideelor, cel care supravegheaza zeci de mii de plante tropicale si temperate cultivate pentru expozitii.

RHS Chelsea din Londra propune un tur virtual al paradisului floral din cadrul expozitiei anule din luna mai

Marii iubitori de flori se pot bucura acum online de imaginea miile de flori expuse la expozitia florala anuala de la RHS Chelsea, care are loc de obicei timp de 5 zile in luna mai, pe terenul Spitalului Regal Chelsea din cartierul faimos din Londra. Deoarece expozitia de anul acesta a fost anulata, Societatea Regala de Horticultura a postat un tur virtual al expozitiei din 2017, care permite privitorilor sa se bucure de varietatea impresionanta de flori printre care orhideele, crinii, begoniile, bujorii, crizantemele si multe altele.

Turul Gradinilor cu plante si flori din Los Angeles s-a transformat intr-un eveniment transmis online, gratuit.

De obicei, Turul Gradinilor cu plante si flori salbatice din zona orasului Los Angeles este un festival de doua zile care prezinta cele mai uimitoare gradini din regiune, dar anul acesta Fundatia „Theodore Payne” a trebuit sa abordeze faimosul eveniment putin diferit, prin intermediul videoclipurilor si fotografiilor. Fundatia a surprins primavara in toata frumusetea ei si a postat-o online pentru ca toata lumea sa se bucure de ea.

Turul include vizite online in 42 de gradini, inclusiv prin gradinile caselor private din Santa Monica, Del Rey, Long Beach si multe altele. Privitorii pot urmari pe Youtube comentariile expertilor horticultori ca de exemplu, pe Margaret Oakely de la gradinile Oakely sau pe Evan Meyer, directorul executiv al fundatiei.

Rezervatia protejata de maci din Valea Antelope din California are o suprafata 11 kilometri si poate fi urmarita prin intermediul unei camere video

Mergand prin orasul Lancaster, situat la nord de Los Angeles, campurile de maci sunt ceva obisnuit pentru locuitorii zonei, insa un loc deosebit de atragator este Valea Antelope, o rezervatie naturala a macilor rosii-portocalii. Aici, covorul de maci se intinde pe dealuri rezervatiei de la mijlocul lui februarie pana in luna mai. 

Desi rezervatia gazduieste numeroase trasee de drumetii, Departamentul parcurilor si locurilor de agrement din California indeamna publicul sa stea acasa si sa se bucure de spectacolul de flori de pe canapea.

In fiecare toamna, gradinarii plateaza aproximativ 7 milioane de bulbi de lalele la Keukenhof, considerata una dintre cele mai mari gradini cu flori din lume.

Asezata la 25 de mile sud-vest de Amsterdam, „Gradina Europei” atrage multimi de vizitatori pe campurile sale inca de la deschiderea ei pentru public in 1950. Chiar daca anul acesta este putin diferit fata de anii trecuti, totusi gradinile mai atrag vizitatori, macar online, printr-o serie de videoclipuri si alte activitati, incluzand postari colorate pe paginile de Facebook si Instagram ale Festivalului Lalelelor de la Amsterdam.

Videoclipurile includ un tur cu directorul executiv al gradinilor care vorbeste despre diferitele tipuri de lalele si o plimbare printre cele o mie de straturi de flori ale Pavilionului Willem-Alexander impreuna cu un gradinar care lucreaza acolo de mai bine de 20 de ani. Pe langa lalele, Keukenhof prezinta narcise, zambile si multe alte flori.

Festivalul Florilor de Cires reuneste anual mii de americani intr-un cadru de poveste la Washington

Odata cu venirea primaverii, National Mall din Washington devine un spectacol fabulos al naturii, sinonim cu florile de cires. Copacii au fost o parte iconica a peisajului inca din 1912, cand Yukio Ozaki, primarul orasului Tokyo de atunci, a daruit peste 3000 de flori de cires intr-un act de prietenie intre Japonia si Statele Unite.

Trust for the National Mall s-a asociat cu EartCam pentru a oferi Bloom Cam – o camera video care transmite in timp real situatia copacilor infloriti din Washington si transporta spectatorii in padurea luxurianta a orasului cu 3.800 de ciresi infloriti, care invaluie bazinul Tidal intr-un baldachin de flori colorate in roz si alb. Festivalul din acest an se desfasoara printr-o serie de evenimente specifice online, inclusiv o ceremonie de deschidere interpretata de artistul japonez Naotaro Moriyama si un tur al Bazinului Tidal.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul