Skip to content

Festivalurile de jazz si-au anuntat line-up-ul si conditiile de participare: Montreaux Jazz Festival isi deschide portile pentru public, la fel si JazzTM, Jazz in the Park si Garana Jazz Festival

Cu o situatie pandemica inca incerta pentru artistii internationali fiindca nu se stie cu exactitate ce restrictii de calatorie si carantinare au ca sa poata tranzita mai multe tari, unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz din Europa, Montreaux Jazz Festival, deja si-a anuntat programul complet si line-up-ul. 

Rag’n’Bone Man, Arlo Parks,  DJ-ul american Jeff Mills, dar si Woodkid, Nathy Peluso, Inhaler, Ibrahim Maalouf si Zucchero vor urca pe scena festivalului, care va avea loc timp de 16 zile in luna iulie.

Conform programului oficial, care va avea loc intre 2 si 17 iulie, Montreux Jazz Festival va prezenta anul acesta o noua scena, pe malul lacului Geneva, Scene Du Lac. Alte trei scene, Petit Theatre, Grand Hall si Les Jardins vor gazdui concerte, ateliere si sesiuni muzicale.

Editia de anul acesta se desfasoara sub sloganul „Small is beautiful / Mic este frumos”, acordand prioritate confortului si sigurantei participantilor la festival, pastrand totodata formatul editiei. Biletele se pot achizitiona de aici incepand cu 8 iunie 2021.

Si JazzTm va avea loc in aceasta vara, intre 2-4 iulie 2021, in Piata Libertatii din Timisoara, intr-o editie mai mica, cu doar o singura scena. 

Lista artistilor confirmatila JazzTM 2021 sunt Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis, Ibrahim Maalouf „Quelques Melodies”, Nubya Garcia, Ashley Henry, Bokanté, Theon Cross, Adi Stoenescu Group si Marta Popovici & On The Fly 7th Sense. 

Momentan, au fost disponibile doar 500 de bilete care s-au epuizat, insa daca restrictiile se vor diminua, organizatorii vor mai oferi bilete celor interesati de concerte. 

Jazz in the Park 2021 va avea loc in toamna, intre 2 si 5 septembrie, in mai multe spatii din oras. 

“Pentru ca nu mai putem aduna un oras intreg in Parc, ne-am hotarat sa ducem festivalul in tot orasul si spiritul din Parcul Central odata cu el. Vom face Jazz in the Park In Tot Orasul”, este conceptul pe care organizatorii Jazz in the Park l-au pregatit la Cluj Napoca. Parcul Muzeului Etnografic, Iulius Parc, Campusul USAMV si Piano Stage sunt locurile unde la inceputul toamnei va rasuna orasul de acordurile de jazz. Biletele se gasesc la pre-sale aici, desi line-up-ul nu a fost inca anuntat.

Editia numarul 25 a Garana Jazz Festival va avea loc anul acesta, intre 7-11 iulie 2021, iar biletele vor fi puse in vanzare de joi, 3 iunie, pe www.bilete.ro.

Multiplu premiat Grammy, pianistul britanic Bill Laurance; “Instrumental Artist Of The Year” la Victoires du Jazz 2020, pianistul Paul Lay;  Trygve Seim – Helsinki Songs (Norvegia, Estonia, Finlanda), Vasko Atanasovski Quartet (Slovenia); Dhafer Youssef – Sounds Of Mirrors dar si  Avishai Cohen Trio si Gaia Cuatro sunt printre invitatii editiei de anul acesta a Festivalului de la Garana.

Este permisa participarea la festival doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, dar si pentru persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS- CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Purtarea mastii in spatiul festivalului este obligatorie, la fel si pastrarea distantei de 2 m intre participanti.

Citește în continuare