Skip to content

Filmarile la “Avatar” se reiau saptamana viitoare, in Noua Zeelanda

Avatar, film premiat cu 3 premii Oscar, va avea parte de 4 noi productii, programate pentru a fi filmate simultan in perioada urmatoare

Filmarile pentru continuarile “Avatar” au inceput la inceputul acestui an in Noua Zeelanda, dar au fost sistate dupa ce guvernul din aceasta tara a decis instalarea starii de urgenta in urma pandemiei cu Covid-19. 

Recent, producatorul Jon Landau a postat un mesaj pe Instagram in care a anuntat ca filmarile vor fi reluate, iar echipa va pleca in Noua Zeelanda saptamana viitoare

Landau a postat o poza cu o nava care va aparea in urmatoarele filme, alaturi de un text in care isi arata entuziasmul ca va relua lucrul la acest proiect. Producatorul a adaugat ca, in saptamanile urmatoare, va impartasi fanilor mai multe informatii despre continuarile “Avatar”.

Filmarile ar fi trebuit sa se finalizeze pana in decembrie 2020, insa programul ar putea fi decalat de aceasta pauza

Pana acum, producatorii nu au schimbat datele de lansare ale filmelor. Prima pelicula, Avatar 2, ar urma sa fie scoasa pe piata in data de 17 decembrie 2021, iar urmatoarele in decembrie 2023, decembrie 2025, respectiv decembrie 2027. In pofida acestei intreruperi, regizorul si scenaristul James Cameron a continuat sa lucreze la productia virtuala pentru “Avatar” in Los Angeles si Weta Digital.

Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver si Stephen Lang au fost reconfirmati in distributia filmelor, iar Kate Winslet a fost asul din maneca al lui Cameron pentru aceste continuari

Recent, Avatar 2 a distribuit pe Twitter o poza cu Kate Winslet, Zoe Saldana, Sam Worthington si Cliff Curtis, filmand intr-un bazin cu apa. James Cameron a declarat ca, dupa Titanic, a cautat timp de 20 de ani un proiect potrivit pentru a lucra din nou cu Kate Winslet.

Cele 4 filme “Avatar” au un buget de 1 miliard de dolari si fiecare film are o poveste de sine statatoare

Jon Landau a declarat ca nu va trebui sa fi vazut celelalte filme pentru a intelege povestea unuia dintre ele si ca fiecare va fi o calatorie vizuala si emotionala, cu propriile concluzii. Pelicula “Avatar” din 2009 a avut un buget de 240 de milioane de dolari si a inregistrat cele mai mari incasari din toate timpurile pana anul trecut, cand a fost detronat de “Avengers: Endgame”.

James Cameron a declarat ca, inainte de a incepe lucrul la Avatar 2 si Avatar 3, cel mai mult l-a speriat gandul ca poate piata s-a schimbat atat de mult incat oamenii nu vor fi la fel de entuziasmati si dornici sa vina intr- camera intunecata pentru a viziona un film alaturi de alti straini.

Citește în continuare