Skip to content

Filme romanesti noi

Anul acesta au fost prezente la Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) mai multe filme romanesti. Multe le stiti deja („Eu cand vreau sa fluier, fluier”, „Websitestory”, „Caravana cinematografica”, „Politist adjectiv”, „Concertul” ) dar au fost si unele in premiera pe care sigur nu le-ati vazut inca. Sa vedem deci ce filme romanesti se mai fac pe la noi.

Avem trei productii independente cu 3 povesti dramatice si intunecate despre teroarea securitatii, despre capcanele unei false fericiri si despre intamplari banale care pot schimba destine.

Tanti:
Un film in regia lui Serban Marinescu dupa un scenariu de Mircea Daneliuc care prezinta povestea unui cuplu format dintr-un om de afaceri belgian si o romanca. Ca orice relatie, si a lor are parte de o gramada de compromisuri, dar atunci cand intervin drogurile si alte femei – nu se stie ce se va alege de ea.

In rest, cred ca trailerul spune totul – o alta poveste despre sex, droguri si violenta cu Mircea Silaghi, Cecilia Barbora, Cosmina Pasarin si Crina Semciuc.

Manusi rosii:
Un film produs si regizat de Radu Gabrea. Din distributie fac parte Alexandru Mihaescu, Marcel Iures si Andi Vasluianu si Ioana Iacob.

Filmul este inspirat din realitate si are ca punct de pornire romanul autobiografic al pastorului Eginald Schlattner. Este povestea unui sas din Brasov care ajunge informator al securitatii. Fara voia lui, evident.

Despre alte mame:

O productie independenta in regia lui Mihai Ionescu si Tiberiu Iordan. Filmul prezinta povestea a 5 tineri care merg intr-o gara pentru a filma un documentar despre oameni care asteapta. Un film despre povesti de viata aparent banale care ascunde insa ceva mai profund. Filmul este alcatuit din mai multe secvente, iar cea din final dezvaluie un eveniment tragic care a avut loc in anul 1981.

Actorii sunt: Gavril Patru, Silviu Geamanu, Robert Radoveneanu, Marius Cordos si Mihai Baranga.

Ce parere aveti despre noile filme romanesti? Pe care ati vrea sa il vedeti?

sursa foto.

Citește în continuare