Skip to content

Cele mai tari filme ale lunii decembrie

Ultima luna a anului aduce peste 10 premiere interesante, dar noi mizam pe 5 productii care vor umple cinematografele.

The Hobbit:

este cel mai asteptat film al lunii, pentru unii fiind chiar filmul anului. Ecranizarea romanului fantasy de J.R.R. Tolkien The Hobbit: An Unexpected Journey se petrece cu 60 de ani inaintea aventurilor din Lord of the Rings si ne prezinta povestea hobbitul Bilbo Baggins (Martin Freeman). Insotit de alti pitici acesta porneste spre Muntele Singuratic pentru a recupera o comoara furata, iar pe drum reuseste sa puna mana pe celebrul inel care sta la baza tuturor aventurilor in Lord of the rings. La carma sta tot Peter Jackson iar actorii sunt Martin Freeman, Elijah Wood, Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Orlando Bloom si Stephen Fry.

Anna Karenina

este favorita la Oscarul din acest an. Noua ecranizare a celebrului roman este regizata de Joe Wright (Pride &Prejudice, Atonement) iar de scenariu se ocupat Tom Stoppard, cel care a luat Oscar pentru Shakespeare in love.

Povestea ne duce inapoi in timp in secolul al 19-lea, in Rusia si se concentreaza pe Anna Karenina, o femeie din inalta societate rusa care are de ales intre pasiune si datorie si care lupta pentru dreptul ei la fericire. Pelicula a fost turnata intr-un imens teatru dezafectat in interiorul caruia au construit aproape 100 de platouri separate. Protagonistii, care spera sa primeasca macar o nominalizare pentru interpretare, sunt Keira Knightley (Anna Karenina), Jude Law (Alexei Karenin) si Aaron Johnson (Contele Vronsky).


Life of Pi

O alta ecranizare cu sanse mari la Oscar. Ang Lee (premiul Oscar pentru cea mai buna regie cu filmul BROKEBACK MOUNTAIN) adapteaza romanul cu acelasi nume scris de Yann Martel si recompensat cu premiul MAN BOOKER PRIZE pentru FICTIUNE. Pi Patel si tatal sau, un director de gradina zoologica indian, se hotarasc sa se mute cu familia in Canada si se imbarca pe un transatlantic. Vasul naufragiaza si Pi se trezeste in mijlocul oceanului, intr-o barca de salvare alaturi de o zebra, o hiena, un urangutan si un imens tigru bengalez pe nume Richard Parker. Povestea de supravietuire se intinde pe 227 de zile si este realizata in 3d.


Seven Psyhopaths

avem si-o comedie neagra mai relaxanta, dar la fel de captivanta. Colin Farell este un scenarist care isi cauta inspiratia pentru urmatorul sau film intitulat Seven Psychopaths si care se lasa atras intr-o afacere ciudata pusa la cale de doi prieteni de-ai sai care rapesc caini. Dar lucrurile o iau razna rau atunci cand rapesc un Shis Tzu, cainele preferat al unui mafiot periculos, interpretat de Woody Harrelson. SEVEN PSYCHOPATHS este scris si regizat de Martin McDonagh, cel care a fost nominalizat la Oscar si-un premiu Bafta pentru scenariul comediei In Bruges din 2008.


Jack Reacher

avem cadouri si pentru iubitorii filmelor de actiune, livrate chiar de Tom Cruise! El este Jack Reacher, un fost ofiter de Politie Militara, cu principii morale foarte solide care uneori face singur dreptate. El trebuie sa rezolve cazul unui lunetist acuzat ca a omorat la intamplare cinci oameni nevinovati dintr-un mall. Pentru ca a ratat cea de-a 6-a victima, Jack incepe sa aiba dubii cu privire la vinovatia acestuia, care e prea profesionst pentru a rata o tinta. Ii stau alaturi actorii Werner Herzog, Rosamund Pike, Robert Duvall, David Oyewolo, Richard Jenkins, Jai Courtney si Michael Raymond-James.

Mai avem o multime de alte filme bune, despre care o sa va povestim in fiecare vineri la Premierele saptamanii.
Care este filmul must-see al lunii?

Citește în continuare