Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: The French Dispatch, o bijuterie de Wes Anderson. Tilda Swinton,  Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Elisabeth Moss, Léa Seydoux, Cécile De France, Bill Murray si multi altii, in distributie

In saptamana in care lumea filmului mondial vorbeste franceza si se afla la Cannes, urban.ro are o recomandare exceptionala alaturi de Orange TV Go pentru filmul acestui week end de vazut in familie: The French Dispatch, filmul genialului Wes Anderson.

De altfel filmul a avut premiera la Cannes anul trecut si s-a bucurat de cronici elogioase in toata lumea, fiind considerat de The New Yorker “cel mai bun film al lui Wes Anderson de pana acum.”

Filmul este descris ca o scrisoare de dragoste pentru jurnalism si jurnalisti (cu subtile trimiteri la publicatia lui preferata, The New Yorker), dar si ca o declaratie de iubire pentru cultura franceza, avand ca pretext o publicatie americana care apare intr-un oras fictional din Franta.

Ca si la precedentele sale filme, The French Dispatch spune povestea printr-o distributie impresionanta, unii dintre actorii foarte mari avand aparitii pasagere, dar estetica filmului este aceeasi cu ceea ce ne-a obisnuit Wes Anderson si l-a diferentiat total de restul noilor regizori de la Hollywood.

In distributie apar, uneori doar pentru cateva minute, Tilda Swinton,  Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Elisabeth Moss, Léa Seydoux, Cécile De France, Bill Murray, Edward Norton, Benicio del Toro, Frances McDorman, Adrien Brody.

Filmul ofera trei povestiri scurte relatate de scriitori americani expati stabiliti in orașul francez fictiv Ennui-sur-Blasé (care se traduce aproximativ prin Plictiseala pe indiferenta) si este absolut rafinat si inselator de complex – un film care, precum cele mai bune feluri de mancare, este si mai bogat in gustul “de dupa”.

The French Dispatch are in prim plan fantezia romantica a unei perioade in care jurnalistii erau platiti bine, liberi din punct de vedere creativ si iubiti de angajatorii lor. Editorul Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray), bazat pe cofondatorul The New Yorker – Harold Ross, este de neclintit in dragostea lui pentru jurnalism, in ciuda comportamentului sau aspru si a motto-ului „nu plange”.

Wes Anderson e unul dintre cei mai relaxati regizori ai momentului, foarte ironic in productiile sale si intotdeauna cu abordari cu foarte mult umor.

E un colectionar de cantece vechi, de filme rare si de amintiri nepretuite, iar asta se vede cel mai bine in acest film care este o bijuterie.

Cum The French Dispatch a avut un parcurs foarte scurt in Romania (doar la festivalul de film Anonimul), faceti-va acest cadou si urmariti-l pe Orange TV Go pentru o excursie intr-o estetica a bunul simt si a bunului gust, o lume a ironiei fine… un film ca o cina gourmet la un restaurant cu multe stele din nordul Frantei.

The French Dispatch poate fi vazut la orice ora va doriti sa creati o atmosfera speciala in familia dvs, daca sunteti abonat Orange sau utilizator prepay Orange; poate fi inchiriat din sectiunea Movie Go din Orange TV Go pana pe 3 august. Il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Citește în continuare