Skip to content

Fiul lui Leonard Cohen a pregatit albumul comemorativ „Thanks for the dance”

Albumul “Thanks for the Dance” este produs de catre Adam Cohen si va fi lansat anul acesta, pe 22 noiembrie  

Intr-un interviu acordat cu doar o luna inainte de moartea sa, Leonard Cohen isi exprimase ingrijorarea ca nu va avea timp sa isi finalizeze proiectele aflate in desfasurare. Artistul l-a rugat pe fiul sau, Adam, sa duca la bun sfarsit schitele ramase de la ultimul album, “You Want It Darker” (2016).

La scurt timp dupa moartea tatalui sau, Adam a inceput sa lucreze la acest nou material invitand alaturi de el si alti artisti.

Astfel a prins contur “Thanks for the Dance” care nu va fi un album compilatie ci va contine cantece noi in colaborari inedite, multi vazand in acest nou album “o continuare a artei maestrului Cohen”. 

Lansarea “Thanks for the Dance” este stabilita pentru 22 noiembrie, acum cateva zile fiind lansat si “The Goal”, primul single de pe acest material. 

Cantecul este un poem pe muzica, in care artistul isi confrunta mortalitatea. 

“Thanks for the Dance” include colaborari cu Beck, Damien Rice, Leslie Feist sau Daniel Lanois 

Adam Cohen a invitat mai multi artisti pentru a-l ajuta sa termine acest album comemorativ. Asa se face ca materialul va cuprinde si colaborari cu muzicieni ca Beck, Damien Rice, Leslie Feist, Bryce Dessner de la The National, Richard Reed Parry de la Arcade Fire, Daniel Lanois si multi altii. 

Adam a declarat ca pe “Thanks for the Dance” fanii tatalui sau vor descoperi cantece noi, nedifuzate pena acum, piese pe care Leonard Cohen isi dorea foarte mult sa le finalizeze, dar si texte, poeme transformate acum in muzica. 

Traklistul “Thanks for the Dance” va include 9 piese: “Happens to the Heart”, “Moving On”, “The Night of Santiago”, “Thanks for the Dance”, “It’s Torn”, “The Goal”, “Puppets”, “The Hills” si “Listen to the Hummingbird”. 

Fiul lui Cohen a publicat in 2018 “The Flame”, o colectie de poezii scrise de tatal sau.

Adam Cohen a publicat in septembrie 2018 “The Flame”, o colectie de poeme si versuri scrise de Leonard Cohen, declarand ca tatal sau a fost mereu un “barbat al cautarii, aflat intotdeauna intr-o misiune”, lucru reflectat atat in cantecele, cat si in versurile sale. 

Leonard Cohen a murit pe 11 noiembrie 2016, la varsta de 82 de ani, lasand nefinalizate multe dintre proiectele incepute in cadrul ultimului sau album, “You Want it Darker”.

Citește în continuare