Skip to content

Florin Piersic Jr., Emilian Oprea, Ciprian Necula, Mihai Bendeac, Liviu Pintileasa, Nicoleta Lefter, Antoaneta Cojocaru, Richard Bovnoczki sau Serban Pavlu sunt doar cativa dintre actorii care va dau intalnire pe scenele din Bucuresti, saptamana viitoare.

In saptamana 23-29 septembrie, Urban.ro va invita sa vedeti urmatoarele spectacole

Unteatru

“The Sunset Limited” de Cormac McCarthy

“The Sunset Limited” este un spectacol despre realitate care spune povestea unei intalniri autentice de pe peronul unei gari, a doi necunoscuti: un fost puscarias cu frica de Dumnezeu si un profesor. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. 

Spectacolul se poate vedea in 25 septembrie, ora 20.00, la unteatru. Am scris o cronica pe larg aici.

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Distributie: Serban Pavlu si Richard Bovnoczki

Durata: 1h 40 min

Bilete: aici.

“Before Breakfast” de Eugene O`Neill

Doi oameni si povestea lor. O camera inghesuita cu amintiri si o cafea aburinda pe masa. Incepe dimineata cum incep toate diminetile, cu trezirea, cu deschiderea ochilor, cu primul cuvant, cu primul gand, cu speranta unei zile victorioase, cu micul dejun. El, ea si micul lor dejun. Sunt lucruri pe care nu si le spun de frica sau pentru ca nu stiu cum. Sunt nerostitele care plutesc prin camera si care-si fac culcus in mintea lor, pana la final.

Spectacolul Teatrului Maria Filloti din Braila se poate vedea in 26 septembrie, ora 20.00

Versiune scenica si regie artistica: Andrei si Andreea Grosu
Distributia: Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki
Durata: 1h 5 min

Bilete: aici

Teatrul de arta

“Dureri fantoma” de Vasili Sigarev

Actiunea se petrece la periferia unui oras, intr-un depou de tramvaie in care planeaza constant promiscuitatea si lipsa sensibilitatii umane. In aceasta atmosfera se consuma drama unei femei bantuita de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri si sufletul Olgai in rememorarea obsesiva a unei povesti pe care nu vrea sa o piarda.

Spectacolul se poate vedea in 26 sept, ora 20.00

Regia: Bogdan Budes

Distributie: George Constantinescu, Rares Andrici, Mihaela Popa

Durata: 1h 10`

Bilete: aici

Teatrul Dramaturgilor Romani

“Steaua fara nume” de Mihail Sebastian – PREMIERA

Intr-un mic orasel de provincie, intr-o gara in care nu opresc trenurile rapide, existenta blanda si predictibila a localnicilor este ravasita de sosirea unei scantei din „lumea mare”.
O straina fara bilet si fara acte, fugita din cazino de langa barbatul ei, aduce cu ea parfumul subtil si periculos al distractiei celor bogati. In bratele unui timid profesor de astronomie, Mona, o stea a salilor de bal bucurestene, cunoaste dragostea cea mare. Cea adevarata. Cea cosmica. Si o stea primeste un nume.

Spectacolul se poate vedea in 26 septembrie, 23, 26, si 27 octombrie, ora. 19.00


Directia de scena: Victor Ioan Frunza
Decorul si costumele: Adriana Grand

Distributie: Adrian Nicolae, Sorin Miron, Alexandru Pavel/Andrei Hutuleac, Luminita Erga/Adriana Trandafir, Mihaela Velicu, Codrin Boldea, George Costin, Nicoleta Hancu

Durata: 2h 45 (cu pauza).

Bilete 26 sept: aici

Teatrul National Bucuresti

“O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”dupa un roman de Mark Haddon

Povestea unui copil autist care vrea sa rezolve misterul disparitiei cainelui din vecini e un pretext pentru un show in care lumea-decor din oglinzi, distante si perceptii se compune si se descompune pentru a ne aduce fata in fata cu noi si certitudinile noastre fragile.

Spectacolul se poate vedea in 26 sept, ora 20.00, Sala Pictura. Am scris pe larg o cronica despre acest spectacol aici.

Regie: Bobi Pricop

Distributie: Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu

Durata: 1 h 40 min

Bilete: aici

“Class” de Iseult Golden si David Horan

„Class” este in acelasi timp o piesa sociala, dar si extrem de umana, intima, delicata si violenta prin semnificatia ei. O imagine plina de umor si sensibilitate a relatiilor sociale, de scoala, de cuplu.

Spectacolul se poate vedea in 27 sept, ora 20.00, Sala Pictura

Regie, ilustratie muzicala: Felix Alexa

Distributie: Richard Bovnoczki, Alexandra Salceanu, Gavril Patru, Ciprian Necula, Sandra Ducuta

Durata: 1 h 40 min

Bilete: aici.

Teatrul de comedie

“Nunta lui Krecinski” dupa A.V. Suhovo-Kobilin

Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migala de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu aceasta ocazie in randul celor mai captivanti regizori de teatru. In acest spectacol, fiecare replica si fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performante comice exceptionale.

Spectacolul se poate vedea in 26 septembrie, ora. 19.00, Sala Radu Beligan

Regie: Mihai Bendeac

Scenografie: Iuliana Vilsan, Muzica: Carla’s Dreams

Distributie: Liviu Pintileasa, Mihai Bendeac, Vlad Dragulin, Mihaela Teleoaca, Victor Vurtejeanu, Gloria Gaitan, Lucian Ionescu, Marius Drogeanu, Serban Georgevici, Matei Arvunescu, Bogdan Ghitulescu

Durata: 2h 45`(cu pauza)

Bilete: aici.

Teatrul Mic

“Legaturi primejdioase” de Christopher Hampton, dupa romanul lui Choderlos de Laclos

Intr-un cadru feeric imaginat de scenografa Cristina Milea, spectacolul prezinta o poveste despre un joc de intrigi amoroase. Protagonistii- marchiza de Merteuil si vicontele de Valmont, fosti iubiti, aleg sa devina rivali intr-o competitie bazata pe jocuri de seductie si razbunare.

Spectacolul se poate vedea in zilele de 27 si 28 septembrie, ora 18.30, Sala Atelier

Regie: Cristi Juncu

Muzica: Ada Milea

Distributie: Florin Piersic Jr., Diana Cavallioti, Alina Rotaru, Cezar Grumazescu, Silvana Mihai, Ana Bianca Popescu, Rodica Mandache, Beatrice Petere, Ionut Visan

Durata: 3h 15`(cu pauza)

Bilete:

27 sept aici.

28 sept aici.

Odeon

“Soldatul de ciocolata” de Bernard Shaw

Este un spectacol care vorbeste despre divizarea Europei, despre nationalism si xenofobie, despre iluzia pacii, dar si despre iluzia dragostei de a infrumuseta realitatea; un spectacol care te face sa simti diferenta dintre dragostea adevarata si cea de pe scena, ca la opera. Desi piesa lui Shaw a fost scrisa acum un secol, tema este inca actuala.

Spectacolul se poate vedea in 28 sept, sala Majestic, ora 19.00

Regia: Andrei Serban
Distributia: Sabrina Iaschevici / Nicoleta Lefter, Antoaneta Zaharia, Alina Berzunteanu / Ana Bianca Popescu, Alexandru Papadopol / Gabriel Pintilei, Marius Damian / Cezar Antal, Gelu Nitu / Constantin Cojocaru, Conrad Mericoffer / Catalin Babliuc, Dimitrii Bogomaz

Durata: 2h 45` (cu pauza)

Bilete: aici .

Citește în continuare