Skip to content

Florin Piersic jr joaca in Romanian Psycho la Teatrul National din Timisoara. Este o piesa scrisa si regizata de el

Dupa ce a terminat filmarile pentru noul serial HBO, Subteran, Florin Piersic jr  se intoarce la tripla ipostaza de dramaturg, regizor si interpret in comedia  Romanian Psycho.

Indragitul actor al Teatrului National construieste, cu inteligenta, cu umorul si cu verva care ii sunt proprii, ceea ce se numeste stiintific „safe space”, spatiul de siguranta al carui destinatar este un personaj necunoscut care poate lua chipul fiecarui spectator in parte.

Florin Piersic jr aduce pe scena o lume care ne este foarte apropiata, dar pe care o descoperim cu surprindere si care, dincolo de hohotul de ras, deschide o tema de reflectie profunda despre o realitate simptomatica.

Premiera spectacolului Romanian Psycho a avut loc duminica, 14 aprilie, fiind urmata de o a doua reprezentatie marti, 16 aprilie la Teatrul National din Timisoara.

Biletele pot fi achizitionate pe site-ul www.tntm.ro si fizic, la Agentia de bilete Marasesti, str. Marasesti nr. 2, orar marti – duminica, orele 11-19.

Acesta nu este primul spectacol in care Florin Pierisc Jr a avut mai multe roluri.

Freak Show este o alta piesa care a aratat versatilitatea si talentul lui Florin Piersic Jr in multe laturi artistice: a scris piesa, a regizat-o, iar spectacolul il prezinta intr-o trecere de la un personaj la altul cu transformari dramatice pentru fiecare. Miliardar de carton, muncitor pe santier, bancher, pensionar, producator de film sau professor si lista continua pentru ca Florin Piersic Jr interpreteaza 12 personaje in acest one man show care a avut premiera in 2013.

Ca regizor Florin Piersic Jr a montat la Timisoara spectacolul “Frati”, dupa un text de Dave Williams, in care joaca alaturi de actorii timisoreni Matei Chioariu, Alexandru Pintea, Marko Adzic, Bogdan Spiridon.

In ultimii ani, pe Florin Piersic Jr l-a putut vedea o lume intreaga in productia americana “Comrade Detective”, aflata pe platforma Amazon; a castigat un premiu Gopo pentru cel mai bun actor pentru filmul “Quod Erat Demonstrandum” (in 2015) si a mai fost nominalizat la aceeasi categorie pentru “Calatoria lui Gruber” in 2010.

Pe HBO puteti vedea productia filmata la Bucuresti, The Protege unde ii da replica lui Michael Keaton.

Citește în continuare