Skip to content

(foto) Pentru pasionatii de calatorii pe apa, cel mai mare yacht din lume, Somnio, are apartamente la vanzare. Preturile incep de la 11 milioane de dolari.

Dezvoltatorii au lansat un concept imobiliar nou, prin care cei pasionati de calatoriile pe apa isi pot achizitiona apartamente la bordul celui mai mare yacht din lume, Somnio. Ambarcatiunea ofera 39 de apartamente selecte de lux, cu preturi incepand de la 11,2 milioane de dolari, conform publicatiei Arhitectural Digest.

Yachtul Somnio va fi lansat la mijlocul anului 2024, va avea 730 de metri si va naviga in „cele patru colturi ale globului”, fiind posibil pentru calatorii peste tot in lume, inclusiv in zone unde stramtorile sunt mai inguste. Ca dimensiuni, Somnio este putin mai mare decat doua terenuri de fotbal si va cantari aproape 37.000 de tone, devenind cel mai mare yacht de pe pamant, atat ca lungime, cat si ca volum. Costurile productiei ambarcatiunii se ridica la peste 600 milioane de dolari.

Winch Design din Londra si Tillberg Design din Suedia colaboreaza la arhitectura a ceea ce se numeste „primul yacht de linie din lume”, care se construieste in Norvegia, la santierul naval Vard, care are filiera si in Romania. Apartamentele vor fi distribuite pe sase punti iar proprietarii isi pot alege singuri cum sa-si personalizeze casa, optiunile incluzand bucataria, biblioteca, sala de gimnastica si balconul-gradina.

Proprietarii vor avea acces la facilitati care includ un club cu plaja la bord, numeroase restaurante si baruri, o crama de 10.000 de sticle si o sala de degustare, precum si un serviciu de concierge atat pentru nevoile de la bord, cat si pentru cele terestre.

Pentru a selecta viitorii proprietari, compania a decis ca cei interesati sa fie luati in calcul doar pe baza de invitatie, acestia licitand ulterior pentru apartamentele puse la dispozitie.

Mai mult, Somnio va fi echipat cu echipamente avansate de cercetare pe care oamenii de stiinta si expertii marini, care le vor folosi pentru a explora diferitele medii oceanice.

Citește în continuare