Skip to content

(foto) O calatorie vizuala intr-unul dintre cele mai frumoase hoteluri de gheata din lume

Inceputul de an imbie la planificari si visare, mai ales dupa un an in care incertitudinea a fost mai prezenta ca oricand in viata noastra, indiferent in ce loc din lume ne-am aflat. Din cauza pandemiei, o serie de proiecte turistice s-au amanat, cum este cazul celebrului Hotel de Gheata de la Balea Lac, sau nu mai au loc, cum a fost cazul pietelor de Craciun de peste tot din lume, insa exista si hotelieri care au creat mici enclave astfel incat turistii sa se simta in siguranta intr-un decor extraordinar.

Imagini din cel de-al 31-lea Icehotel din Laponia suedeza au fost facute publice, iar pentru cei care nu pot calatori din cauza restrictiilor COVID-19, exista sansa de a descoperi lumea de gheata printr-o experienta interactiva Instagram AR, dar si cu ajutorul unui ghid audio care poveste fiecare lucrare de gheata din camerele hotelului, disponibil aici.

Incredibilul hotel din Jukkasjärvi, Suedia, a transformat zapada si gheata intr-o camera artistica, care ii atrage in fiecare an pe calatorii din intreaga lume. Icehotel 31 poate fi experimentat pana pe 11 aprilie, iar partea permanenta a hotelului, Icehotel 365, ramane deschisa si ofera experiente pe tot parcursul anului.

Expozitia de arta este realizata din apa raului Torne, iar anul acesta sunt disponibile 12 apartamente de arta unice in Icehotel 31, precum si o sala de ceremonii pentru nunti intime si alte ceremonii. Lucrarile au fost realizate de 35 de artisti.

Printre activitatile oferite de acestia sunt plimbarile cu snowmobilul si plimbarea cu sania trasa de  caini. Hotelul are propriul restaurant, dar si o sauna si un bar propriu.

Si in Romania avem un astfel de hotel, care se construieste in fiecare an la Balea Lac. Momentan, lucrarile pentru constructia hotelului – care cuprinde si o biserica de gheata si un bar, nu au fost demarate inca. Pandemia si lipsa zapezii au dus la aceste intarzieri, insa proprietarii spera sa deschisa hotelul in luna ianuarie.

Din anul 2005, Hotelul de Gheata din Romania este construit integral din zapada si din blocuri de gheata extrase din cel mai mare lac glaciar al Muntilor Fagaras, Balea Lac. Blocurile de gheata ajung la dimensiunea de 70 de centimetri si cantaresc aproape 70 de kilograme. Constructia dureaza mai putin de o luna.

Citește în continuare