Skip to content

Compania FRAME FILM, producatorul serialului LAS FIERBINTI, si-a extins operatiunile in Slovacia. Prima productie filmata in Slovacia: The Performance cu Jeremy Piven si Robert Carlyle.

Compania FRAME FILM, producatorul serialului LAS FIERBINTI, si-a extins operatiunile in Slovacia cu oprima productie – The Performance – pentru care filmarile au inceput saptamâna trecuta la Bratislava.

THE PERFORMANCE, o super productie americana de epoca inspirata dupa o nuvela de Arthur Miller, este povestea lui Harold May, un evreu american si un dansator talentat de step. Aflat in turneu impreuna cu trupa sa in Europa anului 1937, in plina ascensiune a nazismului, Harold primeste o oferta neasteptata de la un admirator.

Fara sa stie ca este evreu, Damian Fugler, un atasat cultural german ii ofera lui Harold o suma uriasa pentru o singura reprezentatie, care se dovedeste a fi un spectacol exclusiv pentru Hitler insusi. Pe masura ce aventura lor in compania lui Fugler se complica, Harold se confrunta cu o alegere: fie sa-si pastreze secretul de dragul viselor sale, fie, in mod ironic, sa recunoasca cine este el cu adevarat pentru a scapa.

Jeremy Piven (celebrul Ari Gold din serialul HBO, Entourage si protagonistul serialului Mr. Selfridge) il interpreteaza pe Harold May. In rolul lui Damien Fugler il regasim pe Robert Carlyle (Trainspotting, Full Monty). Distributia este completata de Maimie McCoy, Adam Garcia, Isaac Gryn.

Filmul este regizat de Shira Piven, o talentata regizoare de teatru si cinema, si partenera de viata a lui Adam McKay (câstigatorul premiului Oscar pentru Big Short, si producatorul serialului Succession), iar productia executiva este administrata de producatorii români Andrei Boncea si Gabriel Popescu.

Coregrafia momentelor de dans este creata de Jared Grimes, unul dintre cei mai cunoscuti coregrafi de “tap dance” de pe Broadway.

Scenografia filmului este creata de Vlad Vieru, asistat de Oana Novicov, iar costumele sunt realizate de Alessandro Lai (Callas Forever, Django)

Filmarile au loc timp de 30 de zile in locatii istorice din Bratislava (Teatrul National, Palatul Reduta al Filarmonicii Nationale, Palatul Primatial).

Producatorii au pregatit initial filmul pentru a fi realizat in România. Esecul programului de cash rebate initiat de Guvernul României, insa blocat de mai bine de doi ani, i-a obligat pe realizatorii filmului sa mute productia in Slovacia, unde suportul in valoare de 33% pentru productiile internationale de cinema, a transformat aceasta tara peste noapte intr-o destinatie atractiva pentru industria de cinema. Autoritatile slovace incurajeaza si sustin puternic dezvoltarea economica a acestui sector.

FRAME FILM SK are in pregatire alte trei productii internationale care se vor realiza in aceasta tara in perioada urmatoare.

Credit Foto: Andrej Brtan/Frame Film SK

Citește în continuare