Skip to content

La sfarsitul lunii puteti vota pentru Gala HOP 2022 ca sa ajutati la premierea unui tanar actor. Evenimentul va avea loc la Alba Iulia, este dedicat spectacolelor de musical si este organizat sub directia artistica a lui Razvan Mazilu

Anul acesta, Gala Tanarului Actor HOP la editie aniversara – 25 de ani este dedicata musicalului si se afla sub directia artistica a coregrafului si regizorului Razvan Mazilu. Evenimentul se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia, in perioada 25-27 august 2022 si se va adresa tinerilor actori care pot canta si dansa, sustinand un spectacol complet. Gala de-a lungul anilor a fost o rampa de lansare pentru multi tineri actori care, odata premiati aici, au intrat in atentia teatrelor pentru angajare.

Si anul acesta, puteti sustine un tanar actor din competitie cu votul dvs. In zilele de 25 si 26 august, de la ora 18.00, publicul poate urmari live concursul din sala de spectacol a Casei de Cultura a Studenților sau prin transmisiunea in direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) si apoi, in 27 august de la miezul noptii pana la ora 16.00 are timp sa voteze actorii preferati pe www.galahop.uniter.ro.

21 de actori vor concura pentru trofeele HOP si vor demonstra ca pot face istorie in domeniul musicalului, dar si ca pot raspunde la toate provocarile spectacolului contemporan.

Astfel, pana la competitia de la Alba Iulia, zilnic, in perioada 10-24 august, cei 11 artisti selectati in sectiunea Individual si cele 4 Grupuri vor prezenta scurte materiale video realizate de ei insisi.

Robert Agape (Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi), Larisa Belcea (Universitatea de Vest din Timisoara), Cristina Danu (UNATC), Sidonia Doica (Universitatea din Essex, Marea Britanie),

Maria Grosu (Universitatea Hyperion Bucuresti), Alex Macavei (Universitatea „Babes – Bolyai” Cluj-Napoca), Tudor Manea (Universitatea „Babes – Bolyai” Cluj-Napoca), Vlad Nicolici (UNATC),

Laura Gabriela Oana (Universitatea „BabeS – Bolyai” Cluj-Napoca), Gabriela Porumbacu (Universitatea Hyperion Bucuresti), Ana Vinau (UNATC) au fost selectati pentru sectiunea individuala. 

Grupurile vor prezenta spectacolele „(inca un) Musical!”, cu Andrei Dutu, Dragos Ionita, Cabiria Morgenstern, Laura Gabriela Oana, (absolventi ai Universitatii „Babes – Bolyai” Cluj-Napoca),

„Sweet Charity” cu Cristina Danu, Catalina Nitu, Lacramioara Soare, absolvente UNATC, „Tango Maureen”, cu Sidonia Doica, absolventa a Universitatii din Essex, Marea Britanie si Maria Tibuleac, absolventa a UNATC, si „Te iubesc, dar nu pe tine!”, cu Eduard Crucianu, Andrei Margineanu, Andrei Plesa, Sara Pongrac, Paul Tonca, absolventi ai Universitatii „Babes – Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul Publicului va fi anuntat in cadrul festivitatii de decernare a premiilor de sambata, 27 august, ora 19.00, de aceea va incurajam sa votati actorii preferati pe www.galahop.uniter.ro. Evenimentul va fi transmis live, atat pe website-ul galei, cat si pe contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) si pe contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

Pentru cei care vor sa vina fizic la eveniment, biletele se pot achizitiona de la sediul Teatrului de Papusi „Prichindel” din Alba Iulia si online de pe www.teatrulalba.ro.

Citește în continuare

(Interviu Exclusiv) Presa internationala a anuntat inovatia in publishingul viitorului: cartile augmentate. Dr. Radu Sporea - unul dintre cercetatorii proiectului: „Ideea are la baza importanta cartii fizice. Poti folosi cartea ca o telecomanda pentru a completa informatia cu altele de pe internet.”

Stirile internationale din lumea literara din aceasta saptamana au avut si un element de cercetare academica: carti in realitate augmentata, a-books, lucrarea fiind disponibila sub numele de Next Generation Paper.…

Citeste mai mult