Skip to content

Galeria Sandwich de la Malmaison deschide o expozitie despre semnificatia culorii galben in istoria artei. Prezinta lucrarile artistei australiene COADY.

In aceasta seara la 19:00, la Galeria Sandwich se deschide expozitia “Golden Spectra. O explorare a luminii si vitalitatii” semnata de artista australiana COADY. Prezentarea are un concept interesant, exploreaza semnificatia culorii galben in istoria artei.

Expozitia este deschisa pana pe 31 iulie, Sandwich se afla la Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137c, etaj 2.

Este prima expozitie personala a lui Coady la Sandwich, dupa mai multe colaborari. 

Catherine Coady este o artista din Melbourne, ale carei lucrari au fost expuse in Australia, Milano, Torino, Venetia, Basel si, mai recent, Bucuresti.

Expozitia „Golden Spectra: O Explorare a Luminii si Vitalitatii” aprofundeaza semnificatia culorii galben in istoria artei, adesea asociata cu caldura, vitalitate si iluminare, un motiv recurent in expresia artistica de-a lungul culturilor si epocilor. 

De la stralucirea radianta a luminii solare redata de pictorii impresionisti pana la rezonanta simbolica a foitei de aur in iconografia religioasa, galbenul intruchipeaza un spectru de semnificatii care transcende simpla pigmentare.

Aceasta noua serie de lucrari, creata special pentru expozitia de la Sandwich, valorifica puterea emotionala a galbenului, apropiind-o de puritatea albului pentru a crea un dialog vizual ce vorbeste despre esenta vietii si a luminii.

Prin pastilele supradimensionate din acrilic, COADY exploreaza intersectia dintre arta si medicina, invitand privitorii sa contemple proprietatile vindecatoare ale culorii si ale formei.

Fiecare pastila, redata in alb imaculat si galben vibrant, devine o metafora pentru dualitatea existentei – echilibrul dintre lumina si intuneric, sanatate si boala, speranta si disperare. 

Pe masura ce privitorii interactioneaza cu aceste capsule monumentale, ei sunt invitati sa reflecteze asupra propriilor experiente ale vitalitatii si reinnoirii, gasind confort in nuantele luminoase.

Citește în continuare