Skip to content

Galerie foto Gala MET 2024. Peste 100 de aparitii spectaculoase din cea mai importanta seara a modei. Regulile stricte pe care le-au urmat invitatii.

Colaj: Urban.ro

In urma cu cateva ore, pe scarile din fata Muzeului Metropolitan de Arta din New York a avut loc covorul rosu al Galei MET 2024, cel mai important eveniment tinut anual in industria modei. 

Organizata de revista Vogue, in frunte cu redactorul-sef Anna Wintour, gala a reunit cele mai importante nume din lumea divertismentului: moda, muzica, filme, artele spectacolului, sport, televiziune dar si mediul afacerilor. Mai jos va invitam sa descoperiti o selectie a celor mai spectaculoase tinute la Gala MET 2024 si detalii despre invitatii din acest an.

Codul vestimentar din acest an a fost “Gradina timpului”, inspirat de romanul cu acelasi nume publicat de J.G. Ballard in 1962.

Anna Wintour

In fiecare an, gala este de fapt un vernisaj al expozitiei care utilizeaza piese din arhivele Institutului de Costume MET. Tema prezentarii din acest an este “Frumoasele adormite: renasterea modei” iar pentru a se asigura ca invitatii se vor costuma corespunzator, jurnalistii de la Vogue au emis anul acesta un cod vestimentar cu referinte vizuale clare.

Toate tinutele prezentate pe covorul rosu la Gala MET 2024 au fost aprobate in prealabil de editorii de moda de la Vogue, in frunte cu Anna Wintour. Printre acestia s-au numarat si gazdele onorifice ale evenimentului din acest an: Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny si Chris Hemsworth.

Ca in fiecare an — cu exceptia anului pandemic 2020 — gala a avut loc in prima zi de luni din luna mai iar pe langa gazdele deja mentionate, Wintour a cooptat si cativa sponsori pe care i-a numit “presedinti de onoare” ai serii: Jonathan Anderson, designerul-sef al brandului Loewe si Shou Zi Chew, directorul executiv al TikTok, unul dintre partenerii oficiali ai galei.

Printre cele mai spectaculoase aparitii ale galei au fost Sarah Jessica Parker, Zendaya, Gigi Hadid, Mindy Kaling, Gwendoline Christie, Lana Del Rey, Demi Moore si Jennifer Lopez.

Participantii la Gala MET 2024 au trebuit sa o respecte o serie de reguli surprinzatoare care nu se regasesc la alt eveniment de asemenea amploare.

In ciuda multimii de fotografi si jurnalisti carora li se permite accesul la covorul rosu al galei, evenimentul se desfasoara doar pe baza de invitatie iar petrecerea in sine este secreta, singurele imagini care apar din interior provin din partea revistei Vogue, fiind aprobate in prealabil.

Anual, invitatii primesc o serie de reguli scrise de Anna Wintour — care se afla la conducerea consiliului director al Galei Met din 1995 — care ii descurajeaza sa dezvaluie ce se intampla dupa inceperea evenimentului propriu-zis. Gala include o cina somptuoasa si un concert cu invitati surpriza.

Cea mai clara restrictie se refera la utilizarea telefoanelor mobile si a retelelor de socializare. Se doreste pastrarea aerului de mister in jurul evenimentului pentru a pastra valoarea ridicata a biletului de intrare.

In ceea ce priveste lista invitatilor, aceasta este confidentiala pana in seara evenimentului iar participantii trebuie sa fie invitati anual de catre revista Vogue. Deseori lista include oameni de afaceri sau creatori de moda carora li se recomanda o lista de celebritati pe care sa le invite la masa lor.

Primirea invitatiei este doar inceputul. Fiecare participant trebuie sa achizitioneze un bilet pentru a participa sau trebuie sa fie invitatul cuiva care a platit un bilet in numele lui. 

De exemplu, casa de moda Tom Ford achizitioneaza anual o intreaga masa si bilete aferente pentru celebritatile care poarta tinutele brandului pe covorul rosu si iau parte la gala.

Potrivit revistei Time, un bilet individual costa anul acesta 75.000 de dolari (cu 50% mai mult decat anul trecut, cand pretul era de 50.000 de dolari) – in timp ce o masa incepe de la 350.000 de dolari. In esenta, gala este o strangere de fonduri, castigurile sunt directionate catre colectia si arhiva imensa de costume a Muzeului Metropolitan.

In plus, participantii care trebuie sa fie majori (18 ani), nu au voie sa fumeze — inclusiv tigarile electronice — si sunt obligati sa stea pe locurile alocate care sunt alese in functie de anumite interese comune sau antipatii ale acestora. Aceasta sarcina este realizata cu o luna inaintea galei de Eaddy Kiernan, experta in planificarea evenimentelor de anvergura.

Mai jos gasiti galeria foto cu alte aparitiile spectaculoase la Gala MET 2024.

Anul trecut, MET Gala l-a celebrat pe Karl Lagerfeld si creatiile sale din perioada Chanel. 

Gazdele evenimentului au fost Penélope Cruz, Dua Lipa, Roger Federer si Michaela Coel iar cea mai spectaculoasa aparitie a serii i-a apartinut lui Jared Leto care a purtat un costum de pisica in onoarea animalului de companie al lui Lagerfeld, Choupette.

Citește în continuare