Skip to content

Galeriile Tate din Londra si Swatch lanseaza o colectie de ceasuri imprimate cu detalii din capodopere de Matisse, Chagall, Turner si Joan Miró.

Swatch lanseaza o noua colaborare de ceasuri creative impreuna cu Galeriile Tate din Marea Britanie. Colectia celebreaza iubirea pentru arta prin sapte ceasuri, fiecare inspirat de o capodopera din cele patru galerii Tate.

Imbinand pe de o parte experienta Swatch pentru ceasuri creative dar si dorinta celor pasionati de arta pentru cadouri inedite, colectia intitulata Swatch Art Journey 2024 este gandita pentru a va ajuta sa purtati mici opere de arta la incheietura mainii.

Colectia isi propune sa aduca arta in viata de zi cu zi, de la tusele dinamice ale lui JMW Turner la viziunile suprarealiste ale lui Joan Miró.

Cele sapte ceasuri au fost dezvaluite printr-o expozitie imersiva care a putut fi vizitata gratuit la The Strand din Londra in perioada 21-23 martie. Fiecare ceas a fost expus intr-o gradina artificiala inspirata de opera de arta redata pe curea si cadran. 

In prezent, primele patru modele — inspirate de  Turner, Chagall, Joan Miro si Leger — sunt disponibile in magazinele online Tate si Swatch dar si in magazine fizice. Iar celelalte trei ceasuri — cu opere de la Matisse, Barns-Graham si Louise Bourgeois — vor fi lansate pe 4 aprilie.

In cazul Swatch, compania elvetiana colaboreaza de multi ani cu artisti consacrati precum Keith Haring, Yoko Ono si Annie Leibovitz, precum si cu designeri precum Vivienne Westwood sau muzee si institutii de arta celebre : Muzeul de Arta Moderna din New York (MoMA), Muzeul Luvru si Centrul Pompidou din Paris.

Ceasul inspirat de “Apusul rosiatic” al lui JMW Turner surprinde esenta cerului dramatic printr-un cadran care isi schimba culoarea intre rasarit si apus, oglindind maiestria pictorului in redarea luminii.

“Circul albastru” al lui Chagall decoreaza un ceas minunat care invita la visare si la lumea fantastica a circului.

De la Joan Miró a fost aleasa opera “Femeile si pasarea in lumina lunii” pentru a surprinde culorile puternice si formele abstracte ale universului suprarealist.

Viziunea modernista a lui Fernand Léger a fost transpusa intr-un ceas inspirat de “Doua femei cu flori”, creat pentru cei care apreciaza culorile tari si liniile bine definite. 

“Melcul” lui Henri Matisse inglobeaza decupajele iconice ale artistului pentru a imortaliza calatoria spiralata a melcului.

Cel mai abstract ceas din colectie a fost inspirat de “Portocaliu si rosu pe roz” de Wilhelmina Barns-Graham.

“Spiralele” lui Louise Bourgeois au fost imprimate atat pe un ceas Swatch obisnuit dar si pe o versiune SwatchPAY!. Spiralele ei simbolizeaza daruirea si maturizarea si exploreaza energia pozitiva si ideea controlului.

Citește în continuare