Skip to content

Trupa Garbage revine cu „The Men Who Rule the World”, primul single de pe al saptelea album. Transformarile solistei Shirley Manson de-a lungul a 28 de ani.

La aproape 30 de ani de la debut, trupa Garbage continua sa influenteze scena muzicii rock. „The Men Who Rule the World”, primul single extras de pe noul album urmeaza tendintele actuale de lupta impotriva misoginismului, sexismului si rasismului care sunt evidente in intreaga lume. 

Mai jos puteti vedea videoclipul regizat de animatorul si pictorul chillian Javi Mi Amor. Este creat sub forma unui colaj cu materiale mixte si descrie epoci specifice de-a lungul istoriei, de la presedintia lui Donald Trump pana la miscarea Black Lives matter. Pana la final, se transforma intr-o lume post-apocaliptica in care totul izbucneste in flacari.

Noul album Garbage se numeste „No Gods No Masters” si va fi lansat pe 11 iunie. A fost produs alaturi de Billy Bush si are o numerologie speciala: „este a saptea inregistrare a noastra, a carei numerologie semnificativa a afectat ADN-ul continutului sau: cele sapte virturi, cele sapte necazuri, cele sapte pacate capitale”, a declarat Shirley Manson, solista Garbage. 

„No Gods No Masters” a fost descris ca un mod de a intelege haosul din lume si rautatea oamenilor din jur. Garbage a terminat inregistrarile in martie 2020. Intr-un interviu acordat publicatiei Kerrang!, basistul Butch Vig a declarat ca „noi patru am avut noroc pentru ca ultima zi in studio a fost 15 martie iar Los Angeles-ul a intrat in lockdown in ziua urmatoare. Au ramas cateva lucruri neterminate iar Shirl a trebuit sa termine cateva versuri, am avut de editat mici chestii dar miezul era gata dinainte. Planul era sa il mixam si sa il lansam pana pe 1 mai insa, din cauza pandemiei, a trebuit sa facem totul prin mediul online si asta a incetinit totul. Dar este gata si sunt foarte entuziasmat de el.

Materialul vine dupa „Strange Little Birds” din 2006 care a fost promovat prin versiunea reeditata a single-ului „No Horses”, un turneu cu Blondie si o colaborare cu Exene Cervenka si John Doe de la X.

Anul trecut, Garbage avea in plan turnee cu Alanis Morissette si Liz Phair dar spectacolele au fost anulate din cauza pandemiei.

Infiintata in Madison, Wisconsin, in 1993, Garbage inseamna Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker si Butch Vig. Toti cei patru sunt implicati in scrierea cantecelor, dar si in productie, ceea ce i-a tinut aproape atata timp, componenta formatiei fiind neschimbata. 

Cu peste 25 de ani de activitate in spate, Garbage a incercat cu succes mai multe genuri muzicale, de la grunge pana electronic rock, reusind sa vanda mai mult de 17 milioane de albume peste tot in lume. Pentru performantele lor, Garbage au fost rasplatiti cu 18 Discuri de Platina, 10 Discuri de Aur si un Disc de Argint, fiind nominalizati de 7 ori la Premiile Grammy si de 10 ori la MTV Awards. 

Primul turneu mondial al trupei a avut loc la numai 2 ani de la infiintare, in 1995, atunci cand Shirley, Duke, Steve si Butch au bifat concerte in Europa, America de Nord si Australia. De-a lungul timpului au cantat in Romania de doua ori – in 2012 la B’Estfest si in 2019 intr-un concert de sine statator la Arenele Romane. 

Shirley Manson este una dintre cele mai carismatice figuri din muzica rock, fiind recunoscuta pentru atitudinea rebela, stilul direct de a fi si de timbrul distinct al vocii sale.

Pe langa stilul muzical inconfundabil, Shirley a devenit un reper al modei din anii ’90 prin stilul grunge aparent simplu si nestudiat. Ulterior, imaginea ei a devenit sinonima cu parul roscat, rosu aprins sau, recent, roz si tinute provocatoare care oscileaza intre zona rock, extravagante prin pene si blanuri colorate si mai nou, in zona anime-manga. 

Cu fiecare album s-a reinventat si a tinut sa surprinda fanii Garbage cu transformarile sale care par orientate si catre posibilii fani mai tineri care folosesc social media si jocurile video.

Citește în continuare