Skip to content

Gigi Caciuleanu readuce „Nocturnele”, initiate de Miriam Raducanu, pe scena Teatrului National din Bucuresti. Pe scena vor urca Virgil Ogasanu, Lari Giorgescu, Alina Petrica, Lelia Marcu-Vladu si Oana Berbec.

Pentru a celebra 95 de ani de la infiintarea Radio Romania, Radio Romania Cultural aduce, pe scena Teatrului National din Bucuresti, un eveniment emblematic: „Nocturnele”, initiate de Miriam Raducanu.

Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului National din Bucuresti, va avea loc performance-ul: „Radio-Nocturn. Gigi Caciuleanu / Confesiuni”.

Coregrafiile lui Miriam Raducanu si Gigi Caciuleanu vor readuce pe scena „Nocturnelor” regasite pe scena Teatrului Tandarica incepand cu finalul anilor ’60.

La primul Nocturn „9 ½”, invitat special a fost actorul Virgil Ogasanu, care a acceptat sa revina pe scena si de aceasta data. Vor mai evolua, la invitatia lui Gigi Caciuleanu, actorul Lari Giorgescu, coregrafa Lelia Marcu-Vladu, actrita Alina Petrica si soprana Oana Berbec.

De asemenea, confesiunile lui Gigi Caciuleanu vor fi insotite de imagini cu Miriam Raducanu si vor reda momente din laboratorul de creatie sau din culisele acestor evenimente unice in epoca.

“Nocturnele, spectacole initiate de Miriam Raducanu la propunerea tot atat de curajoasa a Margaretei Niculescu, emblematica directoare a teatrului de marionete tandarica, din Bucuresti, au reprezentat atat pentru noi, artistii, cat si pentru spectatori niste momente si prilejuri de evadare.

Acele Nocturne, poate mai mult chiar decat o serie de spectacole-cult, sunt o metafora, daca nu a libertatii, cel putin a unei eliberari.

Am avut norocul sa fiu alaturi de Miriam de la primul Nocturn pana la al VI-lea. Nu dansam alaturi de o dansatoare sau coregrafa, si mai putin profesoara, dansam cu o idee, cu o METAFORA, in sensul brancusian, cu o Maiastra. Miriam Raducanu”, a declarat Gigi Caciuleanu.

Inregistrarea evenimentului va putea fi ascultata la radio si vizionata online pe 1 Noiembrie, ziua in care Radio Romania implineste 95 de ani.

“Primele coregrafii “de capul meu”, pot sa afirm, chiar daca acest lucru poate suna cam straniu, ca le-am facut la radio… Era inainte de Nocturne. Miriam plecase pentru un timp in SUA, iar eu ramasesem… de capul meu! si iata ca mi s-a ivit posibilitatea sa particip la niste recitaluri. Sa dansez. Ceea ce am si facut. “Pe rupte”. Pe versuri de mari poeti, spuse de imensi actori… intr-o serie de evenimente de poezie puse in scena, la Sala Radio, de Elena Negreanu. Atunci am gustat pentru prima oara, in mod “profesionist”, ce este libertatea. O libertate de creatie care, pe deasupra, era si super-bine primita de catre un public extrem de “special.”, a completat Gigi Caciuleanu.

Accesul publicului se va face gratuit, pe baza de invitatii care se pot obtine prin reteaua bilet.ro.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul