Skip to content

“Girl from the North Country”, musicalul inspirat din muzica lui Bob Dylan, ajunge pe Broadway in 2020

“Girl from the North Country”, musicalul regizat de Conor McPherson si inspirat din cantecele lui Bob Dylan, va fi lansat oficial pe Broadway in data de 5 martie 2020, la Teatrul Belasco

Dupa ce “Girl from the North Country” a avut un mare succes in Europa, musicalul va ajunge la inceputul anului viitor si pe Broadway. Prima reprezentatie a spectacolului cu o poveste tesuta pe marginea cantecelor lui Bob Dylan, a fost pusa in scena in 2017, la teatrul Old Vic din Londra, dupa care a ajuns si pe alte scene din Canada sau chiar America.

Scenariul musicalului incorporeaza multe dintre hiturile lui Dylan, de la cantecele anilor ’60, cum ar fi “Like a Rolling Stone” sau “I Want You’ pana la piese mai putin cunoscute ca “Sign on the Window” sau “Went to See The Gypsy”. Bineinteles, showul nu rateaza nici melodii ceva mai recente, cum este si “Duquesne Whistle”, piesa lansata in 2012.

Spectacolele preview de pe Broadway incep pe 7 februarie 2020, lansarea oficiala are loc pe 5 martie, insa pana atunci showul va fi jucat si in Canada sau Marea Britanie

Pe Broadway, spectacolele preview vor incepe in data de 7 februarie 2020, insa lansarea oficiala va avea loc pe 5 martie, la Teatrul Belasco. Desi distributia oficiala pentru Broadway inca nu a fost anuntata, se pare ca in rolurile principale se vor regasi aristi precum Mare Winningham, Marc Kudisch, David Pittu, Todd Almond, Jeannette Bayaedelle sau Jay O.Sanders.

Intre timp, musicalul se joaca pana pe 24 noiembrie 2019  la Royal Alexandra Theatre din Toronto, urmand ca spectacolul sa ajunga din nou in Londra, la Gielgud Theatre, pentru o “scurte sesiune”, din 10 decembrie 2019 pana pe 1 februarie 2020.

 “Girl from the North Country” spune povestea unei familii disfunctionale care conduce o pensiune din Duluth, Minnesota, orasul natal al lui Bob Dylan

In afara plasarii actiunii in orasul in care s-a nascut Bob Dylan si a intrepatrunderii cantecelor lui pe tot parcursul piesei, “Girl from the North Country” nu mai are nimic in comun cu celebrul muzician. Se pare ca aceasta a fost si dorinta lui expresa, iar regizorul si toti ceilalti implicati in proiect i-au respectat decizia. De altfel, actiunea piesei este plasata in mod intentionat in 1934, cu 7 ani inainte ca Dylan sa se nasca.

McPherson, nominalizat la doua premii Tony in 2006, incorporeaza 19 din cantecele lui Bob Dylan pe marginea unei povesti ofertante pentru un musical si care a prins foarte bine la public: o familie disfunctionala conduce o pensiune, care, in scurt timp, devine locul de intalnire a mai multor tipologii de personaje, pe cat de diferite, pe atat de neobisnuite.

Melodiile incluse in musical si interpretate de actori sunt “Sign On The Window”, “Went To See The Gypsy”, “Tight Connection to My Heart (Has Anybody Seen My Love)”, “Slow Train”, “License To Kill”, “I Want You”, “Like A Rolling Stone”, “Make You Feel My Love”, “You Ain’t Going Nowhere”, “Jokerman”, “Sweetheart Like You”, “True Love Tends To Forget”, “Girl from the North Country”, “Hurricane”, “Idiot Wind”, “Duquesne Whistle”, “Señor (Tales of Yankee Power)”, “Is Your Love In Vain?”, “Forever Young”.

Pentru cei care doresc sa aiba “coloana sonora a musicalului, “Girl from the North Country – Original London Cast Recording” a fost lansat in septembrie 2017, iar in ianuarie 2018 a fost scos pe piata un alt material. “The Music Which Inspired Girl from The North Country: The Original Bob Dylan Recordings”” este un album cu 25 de piese care include de asta data inregistrarile originale.

Desi musicalul a fost foarte bine primit de catre public si critici, iar Bob Dylan i-a incurajat constant pe cei implicati in proiect, nu se stie daca artistul a vazut vreodata spectacolul sau daca i-a placut rezultatul final

“Girl from the North Country” este al doilea musical inspirat din cantecele lui Bob Dylan. Primul, “The Times They are a-Changin” a fost lansat in 2006, insa spectacolul conceput si regizat de Twyla Tharp nu a avut deloc succesul asteptat, fiind sistat dupa numai cateva saptamani.

Lucrul efectiv la musicalul semnat de Conor McPherson a inceput in 2013, dupa ce Dylan si echipa sa au fost de acord cu acest proiect, insa comunicarea s-a facut apoi prin intermediari, artistul doar incurajand echipa sau dandu-si acordul asupra unor aspecte minore.

Desi criticii au avut numai cuvinte de lauda la adresa acestui musical, multi sustinand ca “Girl from the North Country”  este “cel mai puternic, original si cu impact musical din Londra”, nu se stie daca Bob Dylan a fost multumit de varianta finala sau daca a venit vreodata sa vada spectacolul.

Citește în continuare