Skip to content

Cum a facut Gotye istorie in Billboard cu Somebody that I used to know?

Gotye si piesa care a facut ravagii in toata lumea a reusit sa rupa recordurile in SUA! Somebody that I used to know a doborat cifra de vanzari pentru o saptamana de downloaduri legale!

Gotye si Universal Music au reusit sa ajunga pe primul loc in Billboard Hot 100 la aproape un an de la lansarea single-ului Somebody that I used to know! Pe langa asta, am aflat raspunsul la doua intrebari:

1. Cum invingi armata de fane nebune ale lui Justin Bieber care cumpara de 10 ori single-ul lui numai pentru a-l ajuta sa ajunga no.1?

Vorbesti cu oamenii din GLEE sa faca un cover foarte tare dupa single-ul tau. Faci acelasi lucru si la American Idol. Iar tu te prezinti la Saturday Night Live si canti piesa exemplar. Toate in aceeasi saptamana! Iar la astea se mai adauga si niste vedete cu multi followers pe Twitter care au mentionat faptul ca le place foarte tare melodia asta (nu sunt chiar intamplatoare mentiunile astea).

Mai jos puteti asculta piesa, intr-o varianta live, senzationala!

2. care este cifra maxima pe care o piesa o poate vinde in SUA intr-o saptamana in 2012?

Pana acum, e 542.000 de downloaduri pe iTunes, explozia s-a intamplat dupa Glee (asculta AICI coverul) si SNL. Este al patrulea cel mai bine vandut single intr-o saptamana din ianuarie 2011 pana acum cu cifra asta si DA, a depasit recordul lui Bieber de saptamana trecuta. Cam asa arata lista celor mai cumparate piese:

636,000, Right Round, Flo Rida, Feb. 28, 2009
610,000, TiK ToK, Ke$ha, Jan. 9, 2010
559,000, Grenade, Bruno Mars, Jan. 8, 2011
542,000, Somebody That I Used to Know, Gotye featuring Kimbra, April 28, 2012
521,000, Boyfriend, Justin Bieber, April 14, 2012

Daca e sa ignoram faptul ca la Flo Rida a fost saptamana de debut (unde consumatorii cumpara din curiozitate) iar Bruno Mars si Kesha au avut saptamana de Craciun (unde lumea cumpara hitul anului, e un comportament specific), Somebody that I used to know feat Kymbra are cele mai mari vanzari digitale dintr-o saptamana.

Daca e sa vorbim de next-best-thing, mai jos aveti un cover facut de Rita Ora dupa hitul asta! Rita este noua varianta a lui Jay-Z pentru Rihanna!

Melodia a vandut peste 2,5 milioane de copii in SUA si peste 5 milioane in toata lumea! Cine a zis ca oamenii nu mai cumpara muzica? Ai nevoie de piesa potrivita, de conjunctura perfecta si de o strategie inteligenta!

Pe langa asta, Gotye este primul artist australian care ajunge in fruntea Billboard Hot 100 din 1998 incoace cand Savage Garden erau acolo cu Truly Madly Deeply!

Voua v-a intrat in playlist piesa asta?

Citește în continuare