Skip to content

Cea mai Instagramabila instalatie de lumini a acestei ierni, deschisa incepand de astazi la Gradina Botanica din Bucuresti. Personajele din Alice in Tara Minunilor, transpuse intr-un tunel de lumini de peste 200 metri lungime si 320.000 leduri.

Compania Wonderful Lighting, detinatoare a brandului “Garden of Lights”, a adus in Romania expozitia multimedia „Gradina Luminilor”. 

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti gazduieste instalatia de lumini timp de patru luni, incepand din 3 noiembrie 2023 si pana pe 3 martie 2024. Tematica este „Alice in tara Minunilor”. 

Gradinile de lumini sunt expozitii tematice organizate in aer liber, pline de povesti multimedia uimitoare spuse cu ajutorul luminii si muzicii.

Pentru copii este un prilej de a-si intalni personajele de basm preferate, iar pentru adulti este o intoarcere nostalgica in trecut si un moment de odihna din rutina vietii de zi cu zi.

Expozitia va fi deschisa  timp de patru luni, in timpul orelor de dupa-amiaza, inclusiv in weekend si de sarbatori. Include scene tematice, instalatii artistice si puncte foto, copaci luminati, precum si spectacole de lumini si multimedia unice. 

Vizitatorii vor putea admira si interactiona cu diferite forme de arta luminoasa si se vor intalni cu elemente si personaje din lumea magica „tara Minunilor”, cum ar fi Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a palarierului si, bineinteles, castelul reginei de Cupa.  

Cel mai lung tunel luminat din Europa va fi amenajat in cadrul expozitiei. Acesta va avea 200 de metri lungime si 320.000 de leduri. 

Cel mai bun moment pentru a vizita expozitia de lumini este seara sau noaptea, cand intunericul pune in evidenta efectele luminii si creeaza o atmosfera misterioasa. Spectacolele de lumini si sunet in care instalatiile luminoase sunt sincronizate cu muzica si efectele sonore vor crea o experienta multi-senzoriala. 

Biletele pentru expozitia de la Bucuresti pot fi achizitionate aici. Pe langa biletele cu o singura intrare exista si varianta de abonament de sezon, valabil pentru toate cele 4 luni ale expozitiei.

Compania Wonderful Lighting cu sediul in Polonia, este prezenta pe piata din anul 2020 si a organizat prima expozitie de lumini in Cracovia, in parcul Stanisław Lem Garden of Experiments, expozitie care a atras un numar record de vizitatori. 

Au urmat doi ani in care compania a organizat gradini de lumina care au atras in jur de 150.000 de vizitatori pe zi. In total 1,2 milioane de persoane au vizitat expozitiile organizate in diverse orase. 

Anul acesta povestea merge mai departe cu inca patru orase din Europa centrala si de est: Riga, Budapesta, Belgrad si Bucuresti. 

Expozitiile Garden of Lights au ca tema cele mai populare basme: Pinocchio, Peter Pan, Lampa lui Alladin sau Alba ca Zapada. Anul acesta, datorita cooperarii cu gradina zoologica din Wroclaw, colectiei de tematici i s-a adaugat un plus de valoare educationala prin expozitia „Animale Africane”. In plus, compania a obtinut licenta pentru basmul strumfii si va organiza in Varsovia si Cracovia expozitii cu tema multimedia valoroasa, strumfii fiind ambasadori ai celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabila.

Investitia pe care o face Wonderful Lighting in amenajarea unei expozitii este intre 600000 si 1000000 de Euro. 

Citește în continuare