Skip to content

Gradinile Palatului Buckingham vor fi deschise publicului. Pentru prima data in istorie, oamenii vor putea lua picnicul in gradina palatului, in timpul verii

Resedinta Reginei Elisabeta va primi din nou publicul in gradinile sale. Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, acestea au fost inchise, desi in mod normal, in fiecare an, vizitatorii puteau ajunge sa vada frumusetile gradinii in timpul lunilor de vara.

Acum, gradinile regale sunt pregatite pentru a primi vizitatori. Si, pentru prima data in istorie,oamenii se vor putea organiza si picnicuri pe pajisteaza de la Buckingham Palace. De asemenea, se vor putea bucura si de un tur ghidat in jurul lacului ce se atinde pe mai bine de un hectar.

In fiecare zi, turul ghidat ii va purta pe vizitatori prin marea gradina a palatului, iar oamenii vor putea admira sera de vara, pajistea cu flori salbatice si faimoasa gradina cu trandafiri a reginei.

Gradina Palatului Buckingham se intinde pe aproape 158.000 de metri patrati si a fost construita incepand cu anul 1820, atunci cand Regele George al IV-lea a transformat cladirea Buckingham intr-un palat. Desi ocupa o pozitie centrala in Londra, gradina include specii rare de flori, dar si o fauna bogata. In gradina cresc peste 1000 de arbori, precum si 320 de specii diferite de flori si ierburi salbatice.

Gradinile vor fi deschise pentru picnicuri intre 9 iulie si 19 septembrie. De asemenea, acum, in lunile aprilie si mai, in timpul weekendurilor, publicul se va putea bucura de tururi ghidate pentru a vedea vegetatia luxurianta din timpul primaverii – magnoliile, primulele sau clopoteii albastri.

Incepand cu luna mai, vor fi organizate tururi ghidate si ale unor incaperi din palat.

Pe langa palatul Buckingham, si alte resedinte regale vor primi vizitatori in aceasta vara.

Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, Scotia va fi deschis pentru vizite la finalul lunii aprilie, publicul putand vizita expozitia “Victoria & Albert: Our Lives in Watercolour”.

Iar castelul Windor, acolo unde printul Philip a locuit in ultima vreme, va putea primi vizitatori, incepand cu luna mai.

Dupa ce un incendiu a distrus 115 camere din palatal Windsor in 1992, a existat o dezbatere publica referitoare la cine va suporta costul reparatiilor: daca vor fi alocati fonduri publice sau daca familia regala va trebui sa suporte intreaga reparatie. Dupa o tentativa esuata de a strange bani printr-o cheta publica, Regina Elisabeta a decis sa permita vizitele in palatul Buckingham, resedinta ei principala din Londra, pentru a putea strange astfel banii necesari repararii castelului Windsor. Oferta a avut succes, insa anul trecut, din cauza pandemiei, vizitele nu au putut avea loc. In mod normal, in cele 10 saptamani in care vizitele sunt premise, aproape 500.000 de turisti viziteaza palatul Buckingham, in vreme ce Regina isi muta resedinta in Scotia, la resedinta de la Balmoral.

In noua carte din colectia Royal Collection Trust, “Buckingham Palace: A royal Garden” puteti vedea fotografii din interiorul gradinii regala de la Buckingham. Este scrisa de Claire Masset, o scriitoare specilizata pe literatura horticola. Cartea ofera date pretioase despre spatiul care seamana cu o oaza de liniste, din mijlocul Londrei. In plus, contine ponturi despre ingrijirea plantelor oferite de Mark Lane, gradinarul-sef al gradinilor regale. Fotografiile realizate John Campbell, fotograf premiat pentru munca sa, specializat pe fotografia de peisaje, arata felul in care gradina Palatului Buckingham se schimba pe parcusul unui an.

Citește în continuare