Skip to content

Green Day @ Belgrade Calling (poze, si recenzie)

Pentru ca turneul acesta au ocolit din nou Romania, am zis ca n-ar strica sa mergem noi dupa Green Day la Belgrad pentru a-i vedea live. Am avut parte de un show spectaculos de doua ore si jumatate, dar si de cateva premiere.

A fost pentru prima data cand au cantat in concert tot albumul Dookie, cantand pentru prima data live piesa Sassafras Roots. De asemenea, au cantat pentru prima data din 1994 si pana acum piese precum Having a Blast, Pulling Teeth si Emenius Sleepus, pentru prima data din 200 piesa Chump si pentru prima data din 2001 piesa In the end.

Evident, setlistul a cuprins piese de pe toate cele 12 albume lansate de Green Day pana acum, inclusiv trilogia ¡Uno!, ¡Dos!,  ¡Tré! , care a fost insa neglijata. Sincer ma asteptam sa ascultam mai multe piese de pe aceste trei albume, dar nu-mi pare rau ca nu s-a intamplat asta. Pentru un prim concert Green Day in Serbia, setlistul a fost cum nu se poate mai bun.

Mi-as dori ca multe din trupele care vin pe la noi sa faca acelasi lucru si sa cante mai multe piese de pe albumele vechi, pe care le stiu toti, decat piese de pe noul album aflat in promovare.

Billie Joe a interactionat cu publicul foarte mult, acesta raspunzandu-i extrem de zgomotos de fiecare data. Jocurile de lumini pentru fiecare piesa in parte au completat cu biro show-ul de pe scena si-au creat impreuna o experienta de neuitat pentru toti cei prezenti.

Concertul a avut loc in cadrul festivalului Belgrade Calling 2013, in Parcul Kalemegdan, de langa celebra fortareata a capitalei Serbiei. M-a surprins un pic faptul ca n-au fost foarte foarte multi oameni la acest show. Au fost sa zicem maxim 10.000 de persoane. Ma gandesc ca la noi, s-ar strange pe putin dublu la Romexpo sau in Piata Constitutiei.

Fiind atat de aproape de tara noastra, am dat pe-acolo si de foarte multi romani pusi pe distractie. Asteptam cu nerabdare ca Green Day sa includa pe viitor si Romania in turneul lor de promovare…

Pana atunci va lasam cu cateva poze de la show-ul de la Belgrad. In deschidere au cantat trupele sarbesti: Atheist Rap, Superhiks si Hladno Pivo. Pe viitor mai e de mers la Belgrad pentru concerte.

Foto: Alin Pandaru pentru Urban.ro

Citește în continuare

Amna - Tonight (videoclip)

Amna lanseaza un nou single, in colaborare cu olandezii Sonic-E & Whoolhouse. Tonight beneficiaza de un videoclip haios, in care personajele principale sunt doua fete care se antreneaza de zor…

Citeste mai mult