Skip to content

Green Hours cauta povesti si istorii personale legate de spatiul din Calea Victoriei. Povestile vor deveni o instalatie multimedia

GREEN HOURS LIVE(S) este cel mai nou proiect al clubului de jazz si teatru independent Green Hours, prin care se cauta povesti si istorii personale legate de spatiul din Calea Victoriei, care se va transforma intr-o instalatie multimedia.

GREEN HOURS LIVE(S) este un proiect multimedia participativ, iar in lunile septembrie si octombrie, cauta povesti, obiecte, istorii personale si alte materiale de arhiva legate de Green Hours, pe care sa le includa intr-o instalatie artistica, sub forma unui parcurs expozitional.

„Green Hours e mai mult decat un simplu spatiu artistic. Este o istorie vie, stransa in 28 de ani de activitate, formata in primul rand din oamenii care au facut acest loc sa existe, artisti, spectatori sau colaboratori, dar si din muzica, spectacolele, expozitiile, lucrarile, amintirile, marturiile, obiectele, decorurile sau recuzita, toate acele momente care au incaput in spatiile Green Hours”, mentioneaza organizatorii.

Proiectul este initiat de Cinty Ionescu, designer video care a debutat in teatru la Green Hours si inspirat de arhiva proprie, GREEN HOURS LIVE(S) este dezvoltat de o echipa artistica formata din dramaturgul Peca Stefan, muzicianul Mihai Iordache, graficianul Mihai Pacurar si agentul de arta Elvira Lupsa.

„Aparut ca o necesitate pentru scena culturala romaneasca, Green Hours este un spatiu iconic, al inceputurilor, deschizator de drumuri, pionier pentru creatie si experiment teatral si muzical, un spatiu care a reusit sa marcheze vietile celor care au trecut pe aici,” subliniaza organizatorii.

Pana la jumatatea lunii octombrie, artistii si publicul care au luat la un moment dat contact cu fenomenul Green Hours sunt invitati sa contribuie la arhiva care va sta la baza realizarii acestui proiect imersiv. Poveștile, testimonialele si istoriile personale pot fi sub forma de inregistrari audio sau video, obiecte, afise, amintiri si marturii scrise cat si orice alte elemente de arhiva, relevante pentru istoria Green Hours. Termenul limita de trimitere este 15 octombrie, iar toate detaliile sunt aici.

In 1994, Voicu Radescu a creat Green Hours 22 jazz-café, cel mai vechi club de jazz din tara, Green Records – unicul label muzical apartinand de un club in Romania si Teatrul Luni de la Green Hours, primul teatru independent din Romania.

In acest spatiu, s-au facut spectacole memorabile cu nume mari pe afis – Maia Morgenstern, Coca Bloss, Constantin Cojocaru, Alexandru Dabija, Mihaela Radescu, Dorina Crisan Rusu, dar si nume mici pe vremea când au pasit in Green si care in timp au devenit de referinta in teatrul românesc – Radu Afrim, Marius Manole, Florin Piersic Junior, Andreea Bibiri, Şerban Pavlu, Geanina Cărbunariu, Radu Apostol, Dorina Chiriac, Andreea Valean, Peca Stefan, Ana Margineanu, Ada Milea, Tudor Aron Istodor, Ana Ularu, Dragos Bucur, Radu lacoban, llinca Manolache si multi altii.

Expozitia rezultata din obiectele si marturiile publicului larg va fi deschisa publicului in perioada 24 octombrie – 13 noiembrie 2022.

Citește în continuare