Skip to content

(galerie foto, video) Gucci a inchis Hollywood Boulevard pentru prezentarea unei noi colectii cu 115 tinute inspirate din ultimii 100 de ani.

Casa de moda italiana Gucci a organizat o prezentare de moda spectaculoasa pe unul dintre cele mai faimoase bulevarde din Los Angeles. Reprezentantii brandului au inchis o buna parte a Hollywood Boulevard din jurul TCL Chinese Theatre pentru „Gucci Love Parade”. Este o colectie care include 115 tinute in stilul maximalist, decadent si pe alocuri greu de asimilat al designerului Alessandro Michele.

Defilarea a avut si un mesaj social prin faptul ca Gucci a donat 1 milion de dolari catre organizatiile locale din Los Angeles care ajuta oamenii strazii si pe cei afectati emotional de perioada pandemica. Unul dintre ONG-urile care a beneficiat de donatii este Happy Hippie Foundation, fondata de Miley Cyrus care a fost prezenta la eveniment alaturi de mama ei.

Pentru Michele, este prima colectie din 2015 pana azi pe care a ales sa o prezinte in premiera publicului american. 

Noua colectie a adus un omagiu ultimilor 100 de ani din Hollywood prin piese vestimentare, incaltaminte si accesorii inspirate de cele mai memorabile tendinte manifestate atat in moda, dar si in filme, teatru, muzica si cultura pop, in general. Astfel, alegerea zonei Chinese Theatre de pe Hollywood Boulevard este potrivita cu mesajul colectiei, fiind locul in care vedete precum Judy Garland, Steve McQueen, Tom Cruise, Jade Fonda, Clark Gable sau Sidney Poitier au fost imortalizati prin amprentele lasate in ciment si cate o stea care le poarta numele pe faimosul trotuar al starurilor. In imediata vecinatate se afla si Dolby Theatre, sala de spectacole care gazduieste anual gala premiilor Oscar.

In mod simbolic, modelele care au prezentat cele 115 tinute noi care sunt inspirate din cei aproape 100 de ani ai Hollywood-ului – din 1927 pana astazi – au defilat direct pe trotuarul decorat cu stelele a peste 2700 de staruri importante din industria divertismentului.

Daca in trecut erau alese tendintele dintr-un singur deceniu ca inspiratie pentru colectie – cum ar fi anii ’60 sau ’30 – pentru „Gucci Love Parade” exista referinte din toate deceniile secolului trecut, inclusiv elemente preluate de la inceputul anilor 2000. In plus, colectia nu este sezoniera, brandul a renuntat la conceptul de colectie de primavara-vara sau toamna-iarna in 2020.

Designerul Alessandro Michele se declara constant fascinat si inspirat de mirajul Hollywood-ului si i-a ales ca ambasadori ai casei de moda pe Jared Leto pentru parfumurile Gucci, pe Elton John pentru o colectie capsula, pe Harry Styles pentru costumele de scena, pe Florence Welch sau Lana Del Rey pentru campanii inedite.

In 2018, a organizat o petrecere de lansare a parfumului Gucci Guilty in Cimitirul Hollywood Forever unde sunt ingropati Douglas Fairbanks, Jayne Mansfield, Rudolph Valentino, Cecil B. DeMille sau Johnny Ramone.

Mai jos puteti urmari evenimentul de prezentare al noii colectii care i-a avut printre invitati pe Gwyneth Paltrow, Dakota Johnson, Billie Eilish, Lizzo, Tracee Ellis Ross, Awkwafina, Olivia Wilde, Salma Hayek, Miley Cyrus, Serena Williams, Natasha Lyonne, regizorul Ridley Scott.

Printre modelele care au defilat in prezentare s-au aflat si actori precum Macaulay Culkin, Jared Leto, Jeremy Pope

Luna noiembrie marcheaza o serie de evenimente importante in proiectul de aniversare de 100 de ani de la fondarea casei de moda de Gucci.

Peste cateva zile, pe 6 noiembrie, Alessandro Michele si Gucci vor gazdui a 10-a editie a LACMA Art+Film Gala care va avea loc in Los Angeles si ii va avea ca gazde pe Leonardo DiCaprio si Eva Chow. Evenimentul ii va onora pe Steven Spielberg, Amy Sherald si Kehinde Wiley.

Tot in luna noiembrie va fi lansat si mult-asteptata productie a lui Ridley Scott – „House of Gucci”. Brandul nu este afilat in mod oficial cu filmul care ii are in distributie pe Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons si Jared Leto. Insa se considera ca proiectul este una dintre cele mai masive reclame din istoria modei deoarece va ilustra un episod marcant din povestea casei de moda.

Pana la lansarea filmului al carui trailer il puteti urmari mai jos, va invitam sa descoperiti noua colectie Gucci – „Parada iubirii” – in galeria foto de mai jos.

Citește în continuare

Lizica Codreanu, Iris Barbura, Trixy Checais, Gabriel Negry si Vera Proca Ciortea sunt prezentati in „Mosteniri coregrafice”. Documentarul prezinta activitatea unei generatii de dansatori si coregrafi care au contribuit la configurarea dansului romanesc

,,Mosteniri coregrafice: Avangarda” este un documentar care prezinta activitatea unei alte generatii de dansatori si coregrafi romani din secolul XX care au contribuit la configurarea dansului romanesc, precum Lizica Codreanu,…

Citeste mai mult