Skip to content

La Milano Fashion Week, noua colectie Gucci primavara-vara 2023 a fost prezentata de 68 de perechi de gemeni. Designerul Alessandro Michele a adus un omagiu mamei sale care are o sora geamana.

Alessandro Michele, directorul creativ al casei de moda Gucci, a obisnuit publicul cu surprize la fiecare defilare de moda in care lanseaza o noua colectie. Daca in trecut a optat pentru modele care mergeau pe Hollywood Boulevard sau pe o banda de alergare, pentru sezonul primavara-vara 2023 a ales tema gemenilor.

In cadrul defilarii Gucci de la Milano Fashion Week, 68 de perechi de gemeni au prezentat, doi cate doi, noua colectie a brandului.

Intitulat „Gucci Twinsburg”, showul a fost dedicata mamei lui Michele, Eralda, care are o sora geamana, Giuliana, pe care designerul a considerat-o mereu ca o a doua mama.

In descrierea colectiei, Michele a descris „doua femei extraordinare care au transformat infratirea lor in pecetea suprema a existentei lor. Au trait in acelasi corp. S-au imbracat si si-au pieptanat parul in acelasi mod. Este exact imposibilitatea perfectiunii identice care hraneste magia gemenilor.”

Scenografia si regia defilarii de moda a fost gandita intr-un mod spectaculos: spatiul a fost impartit in doua camere, fiecare pereche de gemeni a defilat in sincron, purtand aceeasi tinuta, dar fiind separati de un perete urias. La final, peretele despartitor a fost ridicat si a dezvaluit ca in fapt au existat doua defilari desfasurate in paralel. Fiecare pereche de gemeni s-a reunit si a defilat tinandu-se de mana.

Mai jos puteti urmari spectacolul Gucci de la minutele 31:30.

Ideea lui Michele a fost prezentata in premiera la Gala MET 2022, fara sa se stie ca va fi conceptul noii colectii Gucci – pe care o puteti vedea in galeria foto de mai jos. In luna mai, Michele si Jared Leto, ambasador Gucci de cativa ani si bun prieten al designerului, au aparut pe covorul rosu imbracati identic, inclusiv cu coafura si ochelari de soare asemanatori.

Pentru a gasi cele 68 de perechi de gemeni, Gucci a trimis o echipa specializata in castinguri de moda la „Twins Day”, o conventie a gemenilor din Twinsburg, Ohio. 

Michele a dezvaluit ca utilizeaza podiumul de moda ca o scena de teatru „iar moda vorbeste cel mai puternic despre ideea de alteritate. Stiu ca exista inca o latura a mea – il intalnesc cand merg la terapeut. Cu totii avem inca o latura a noastra, si cateodata ne intalnim cu acea persoana si ne tinem de mana.”

Fiecare aspect a fost gandit in directia descrisa de Michele, inclusiv invitatiile trimise editorilor de moda si vedetelor prezente. Fiecare a primit cate un test  psihologic Rorschach care analizeaza perceptia unei persoane asupra unor pete de cerneala aflate pe o foaie de hartie, utilizand interpretarea psihologica si algoritmi complecsi. Designerul a justificat aceasta alegere „pentru ca showul este despre ce gasesti cand sapi adanc in tine, si am vrut sa va pregatesc pentru asta”.

Printre invitatii speciali care au vazut spectacolul Gucci la fata locului s-au numarat Jessica Chastain, Daisy Edgar-Jones, Julia Garner, Jodie Turner-Smith, Amanda Stenberg sau stilistul Law Roach.

Citește în continuare