Skip to content

Intre 7 si 10 decembrie, la Timisoara are loc Harababura Vintage Fair, targ de design autohton cu obiecte de ceramica, bijuterii, ilustratii, haine, diverse accesorii si viniluri.

In perioada 7-10 decembrie, la parterul cladirii in care se afla Centrul de Proiecte, Asociatia La Figurat organizeaza targul de design Harababura Vintage Fair 2023.

Proiectul face parte din Programul Cultural ”Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii” si marcheaza apropierea de final a unui an in care orasul de pe Bega s-a bucurat de mii de evenimente cu impact asupra comunitatii locale.

Targul va avea loc la adresa din strada Vasile Alecsandri, numarul 1, de joi pana duminica intre 12:00 si 20:00. Intrarea este libera.

In cadrul targului veti descoperi cele mai inspirate produse autohtone si creatorii acestora. Veti putea achizitiona obiecte de ceramica, bijuterii, ilustratii, haine si diverse accesorii.

Vor participa zeci de designeri, printre expozantii confirmati se numara: Peaches and Papers, Flavour of Transylvania, Atelier Sabine, Artizana, Ceramiceanu, Ocru, Gruni, Alina Grapa, Roods, Corina Marina, Simo’s Ceramics, Boobie Love Gifts, Cusut cu mestesug, Laura Duduleanu, D&D Bijoux, Harababura Vintage, Malur, Maison Magdalena si The Secret Garden Bookshop.

In prezent, exista in continuare un apel deschis pentru sectiunile de design vestimentar, bijuterii si accesorii, ilustratii si carti, produse locale, retro & vintage si viniluri. Detalii despre inscrieri aici.

Harababura Vintage Fair reprezinta o fuziune intre vechi si nou si este un eveniment atent curatoriat care dezvolta relatia dintre designeri, artizani, mici producatori si vanzatorii de antichitati locali. 

Este o sansa de a sustine o activitate gestionata de comunitate care ofera numeroasele alternative de noi obiceiuri de moda care nu dauneaza mediului. Scopul principal fiind de a minimiza deseurile de-a lungul lantului de aprovizionare prin diferite forme de reciclare. 

Fiecare editie aduce laolalta artisti locali din diferite domenii de expresie. Pe de-o parte, prezinta design contemporan prin ilustratii, tiparituri, ceramica, vesela si obiecte de arta; iar pe de alta, cultura vintage prin haine, accesorii si colectii de viniluri.

Harababura a luat nastere in 2017, ca o platforma online de fotografie si moda sustenabila. Obiectivul principal este de promovare a unui comportament responsabil de consum in industria de retail. 

In prezent, Harababura colaboreaza cu designeri, fotografi si ilustratori din Timisoara pentru a realiza proiecte editoriale, care incurajeaza un stil de viata sustenabil, conectat cu natura si cu noi insine.

Targul creeaza oportunitati de vizibilitate pentru designerii locali si functioneaza ca o rampa de lansare pentru multe concepte si idei inovatoare de viitoare branduri de design romanesc. Proiectele sunt atent selectionate in urma apelului deschis. 

Proiectul face parte din filosofia trendurilor de sustenabilitate si vine ca un raspuns la nevoia de a reduce impactul negativ al oamenilor asupra mediului inconjurator. Harababura ia multe forme in comunitate, de la targ la magazin, dar inseamna si impact social prin activitatile sustinute in zona Banat.

Citește în continuare