Skip to content

(video) In Republica Dominicana, turistii pot incerca o experienta gastronomica in realitate augmentata

Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana, situat in Republica Dominicana, a lansat o noua experienta interactiva culinara intitulata „Awaken Your Senses”. Prin aceasta experienta, compania utilizeaza afisaje din realitate augmentata (AR) si sunete de inalta calitate pentru a stimula simturile clientilor in timp ce se bucura de mesele lor.

Realitatea augmentata suprapune imaginile pe intregul perete din jurul mesei, pe partea superioara a mesei si pe acoperisul camerei. Aceste afisaje se schimba in timp real in functie de mancarea servita, cum ar fi schimbarea la o vedere oceanica atunci cand se servesc fructe de mare sau schimbarea la o vie in timp ce bei vin.

Aceasta experienta culinara costa 150 dolari de persoana si are loc pentru pana la 12 persoane simultan, cu o cerinta minima de patru persoane pentru a rezerva camera cu realitate augmentata. Meniul gandit pentru aceasta experienta cuprinde sapte feluri.

Exista mai multe restaurante in lume care au ales sa se foloseasca de realitate augmentata.

Inca din 2020, restaurantul London’s Sketch a lansat o aplicatie de realitate augmentata, permitand vizitatorilor sa-si transforme vederea restaurantului cu avatare 3D si animatii jucause create de artistul David Shrigley.

Studioul Hato din Londra a lucrat cu Sketch din 2018 pentru a-si marca prezența digitală. A vazut aplicatia ca pe o oportunitate de a crea noi dialoguri intre restaurant si clientii sai, devenind imediat o senzatie de fotografiat si promovat in social media.

Si restaurantul italian PizzaExpress a incorporat o functie AR in aplicatia sa pentru a le oferi clientilor sansa de a juca un meci de fotbal de 60 de secunde in timp ce asteapta prepararea unei pizza.

Totodata, si lantul de restaurante american Pizza Hut a colaborat cu Pac-Man pentru a crea o cutie de pizza in editie limitata care, prin AR, a dat viata jocului retro.

Citește în continuare