Skip to content

Peste 12.000 de copaci au fost donati de fanii Harry Potter care au participat la o experienta similara cu cea din serie printr-o padure intunecata, gandita ca un parc de distractii cu centauri si unicorni

Peste 12.000 de copaci au fost donati de vizitatori unui nou parc de distractii dedicat universului lui Harry Potter, mai exact o experienta in padure. Fiecare platitor de bilet al noului parc de distractii putea achizitiona si plantarea unui nou copac, o initiativa gandita impreuna cu ONG-ul Forest Carbon.

Prin acest parteneriat, vizitatorii care cumpara bilete la noul parc de distractii pot face o donatie optionala de 3,95 lire sterline, care acopera costul de cumparare si plantare a unui copac. Mai mult, sistemul este gandit astfel incat fanii generosi vor primi actualizari cu privire la progresul si impactul faptei lor bune.

Noul parc de distractii tematic este in zona Arley Hall and Gardens din Cheshire. Copacii si potecile incurcate de radacini duc vizitatorii in adancurile intunecate ale Padurii Interzise, unde oaspetii pot descoperi unicorni, un hipogrif sau un centaur pandind prin zona, in timp ce o plimbare de-a lungul traseului imbina realitatea si magia.

De-a lungul traseului magic, sunt disponibile diverse localuri de luat masa, oferind o gama larga de preparate britanice preferate, de la fish and chips traditionali pana la dulciuri delicioase, cum ar fi fudge si prajituri festive. Experienta se poate achizitiona aici, iar campania de impadurire continua, daca ajungeti in Marea Britanie si vreti sa vedeti acest nou parc natural tematic de distractii.

Seria “Harry Potter” a scriitoarei J.K. Rowling ii are ca protagonisti pe Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) si Emma Watson (Hermione Granger).

Toate cele opt volume ale seriei sunt deja ecranizate. Povestea se desfasoara in cea mai mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie, Farmece si Vrajitorii, o scoala pentru tinerii vrajitori si magicieni. Punctul central al povestii il reprezinta conflictul dintre Harry si vrajitorul malefic Lord Voldemort, care i-a ucis pe parintii lui Harry in misiunea sa de a cuceri lumea vrajitoriei.

Joanne Rowling, cunoscuta ca J.K. Rowling este o autoare britanica, autoarea romanelor de fantezie “Harry Potter”, scrise dupa o idee care i-a venit intr-o calatorie cu trenul de la Manchester la Londra in 1990.

Volumele din seria “Harry Potter” au castigat numeroase premii, s-au vandut in mai mult de 500 de milioane de exemplare si au fost ecranizate in 8 filme. Este cea mai bine vanduta autoare din UK, iar in octombrie 2010 a fost numita “Cea mai influenta femeie din Marea Britanie”. De-a lungul timpului a sustinut mai multe organizatii de caritate, printre care “Comic Relief”, “One Parent Families” si “Multiple Sclerosis Society of Great Britain”, iar din 2004 este cofondator al fundatiei de caritate, “Lumos”, alaturi de Emma Nicholson (politician britanic).

Lansata in iulie 2007, ultima carte Harry Potter, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, este cea mai repede vanduta carte din toate timpurile, in 11 milioane de copii in prima zi de la lansarea in Regatul Unit si SUA.

De-a lungul unui an, cand Rowling termina de scris ultima carte, si-a permis sa fie filmata pentru un documentar care a rulat in Marea Britanie pe canalul ITV pe 30 decembrie 2007. Intitulata „J. K. Rowling… A Year In The Life”, productia o prezinta pe faimoasa autoare intorcandu-se la casa inchiriata din Edinburgh unde traise si terminase prima carte Harry Potter.

Citește în continuare