Skip to content

„Harry Potter at home”, un site cu activitati pentru copii in timpul izolarii

Platforma online, www.harrypotterathome.com, a fost creata pentru a mentine copiii educati si distrati in timpul pandemiei, cu teste, jocuri, ilustratii, clipuri video si alte activitati.

In luna aprilie, platforma va include si o versiune audio a primului roman, „Harry Potter si piatra filozofala”, printr-un parteneriat cu Audible si va putea fi ascultata gratuit in sase limbi (engleza, spaniola, franceza, italiana, germana si japoneza). In plus, j.K. Rowling a inceput un parteneriat si cu furnizorul de carti online OverDrive, permitand membrilor accesul gratuit la primul volum Harry Potter in mai mult de 20 de limbi pana la sfarsitul lunii aprilie.

Editorii de presa britanici si americani, Bloomsbury si Scholastic, vor contribui cu materiale pentru hub-ul online Harry Potter, cat si la site-urile proprii.

Prin aceasta initiativa, J.K Rowling doreste sa aduca putina magie si distractie pentru profesori, parinti si copii, in timpul izolarii la domiciliu.

Cartile cu aventurile lui Harry Potter au fost traduse in peste 80 de limbi, au castigat mai multe premii si au fost vandute in 500 de milioane de exemplare in toata lumea, devenind cea mai vanduta serie de carti din istorie.

Prima carte din seria Harry Potter, „Harry Potter si piatra filozofala”, a fost publicata in Marea Britanie de catre Bloomsbury in 1997, si a castigat o imensa popularitate, urmandu-i alte sase carti vandute in toata lumea si opt productii cinematografice, pentru care Rowling a aprobat scenariile. 

Primul roman fantastic a castigat Premiul Smarties pentru Cea mai buna carte, iar in februarie 1998, cartea a obtinut prestigiosul British Book Award pentru „Cea mai buna carte pentru copii a anului” si mai tarziu, premiul „Children’s Book”. Continuarea ei, „Harry Potter si Camera Secretelor”, a fost publicata in iulie 1998, iar Rowling a castigat din nou Smarties Prize.

Al treilea roman, „Harry Potter si Prizonierul din Azkaban”, a obtinut premiul Smarties, facand-o pe Rowling prima persoana care l-a castigat pentru a treia oara consecutiv, si in ianuarie 2000 a castigat premiul Whitbread Children’s Book.

A patra carte, „Harry Potter si Pocalul de Foc” a fost lansata simultan in Marea Britanie si Statele Unite in iulie 2000, batand recordurile de vanzari in ambele tari. In acelasi an, Rowling a fost numita autorul anului la British Book Awards. „Harry Potter si Ordinul Phoenix”, cel de-al cincilea roman scris de Rowling, a fost publicat dupa o pauza de trei ani. 

Urmatorul roman din serie, „Harry Potter si Printul Semipur” a depasit de asemenea toate recordurile, fiind cumparata in noua milioane de copii in primele 24 de ore de la lansare si a primit premiul British Book of the Year la British Book Awards in 2005.

Lansata in iulie 2007, ultima carte Harry Potter, „Harry Potter si Talismanele Mortii”, este cea mai repede vanduta carte din toate timpurile, in 11 milioane de copii in prima zi de la lansarea in Regatul Unit si SUA.

De-a lungul unui an, cand Rowling termina de scris ultima carte, si-a permis sa fie filmata pentru un documentar care a rulat in Marea Britanie pe canalul ITV pe 30 decembrie 2007. Intitulata „J. K. Rowling… A Year In The Life”, productia o prezinta pe faimoasa autoare intorcandu-se la casa inchiriata din Edinburgh unde traise si terminase prima carte Harry Potter.

Citește în continuare