Skip to content

HBO Max a anuntat sezonul 2 al serialului „Julia” cu Sarah Lancashire in rolul Juliei Child. Prezentatoarea emisiunii The French Chef a fost interpretata si de Meryl Streep in 2009

Serialul Julia este inspirat de viata Juliei Child si de serialul sau de televiziune de lunga durata, The French Chef, care a fost pionierul genului popular de cooking-show. Rolul principal este detinut de actrita britanica Sarah Lancashire. Prin intermediul Juliei si al spiritului ei unic – -plin de umor si eleganta – de a face lucrurile, serialul exploreaza o perioada din istoria Americii: aparitia televiziunii publice ca o noua institutie sociala, feminismul si miscarea femeilor, natura celebritatii si cresterea culturala a Americii. In centrul sau, serialul este portretul unei casnicii a unui cuplu care se iubeste dar care are o complicata dinamica a puterii.

“Julia” ii mai are in distributie pe David Hyde Pierce, Bebe Neuwirth, Brittany Bradford, Fran Kranz si Fiona Glascott. Printre starurile invitate se numara Isabella Rossellini, Judith Light, Robert Joy, Erin Neufer, Jefferson Mays, James Cromwell si Adriane Lenox.

Serialul beneficiaza de un producator consultant, Todd Schulkin, din partea Fundatiei Julia Child pentru gastronomie si arte culinare.

„Julia Child are tendinta de a face oamenii fericiti”, au declarat creatorii serialului odata cu comunicatul de presa care anunta sezonul doi. „Intr-o lume sumbra, ea este un balsam binevenit. Realizarea acestei emisiuni a facut acelasi lucru pentru noi. Lucrul cu distributia noastra – cu Sarah si David – cu echipa de productie, cu scenaristii, regizorii si editorii, care ne-au devenit prieteni, ne face fericiti. In limbajul Juliei, ne hraneste sufletele. Faptul ca putem sa ii mentinem in viata pentru inca un sezon ne face cei mai fericiti dintre toti si deja ne apucam de treaba.”

Sarah Lancashire care ii da viata Juliei Child a cunoscut succesul in emisiuni de televiziune precum Coronation Street (1991-1996, 2000), Where the Heart Is (1997-1999).

Lancashire a aparut, de asemenea, in lungmetrajele And When Did You Last See Your Father? (2007) si Dad’s Army (2016), precum si in productii de teatru din West End, printre care Blood Brothers in 1990, Guys and Dolls intre 2005 si 2006 si Betty Blue Eyes in 2011.

Actrita are serie de premii si nominalizari de-a lungul unei cariere care se intinde pe parcursul a patru decenii, inclusiv doua trofee la British Academy Television Award din cinci nominalizari. Ea a fost premiata cu medalia Ofiter al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) in cadrul onorurilor aniversare din 2017 pentru serviciile aduse teatrului.

Anul trecut a fost realizat un documentar despre Julia Child, numit Julia care a fost difuzat cu foarte mare succes in America. Viata Juliei Child a mai fost prezentata si in filmul Julie & Julia in 2009, cu Amy Adams si Meryl Streep in rolurile principale, film scris si regizat de Nora Ephron. A fost de altfel si ultimul film al Norei Ephron (a murit 3 ani mai tarziu), film care i-a adus o noua nominalizare la Oscar lui Meryl Streep.

Citește în continuare