Skip to content

Horatiu Malaele, Razvan Vasilescu si Mihai Constantin in „Take, Ianke si Cadâr”. Spectacolul va fi regizat de Horatiu Malaele si se va juca la Teatrul Bulandra.

Una dintre cele mai frumoase vesti din tetarul care se reintoarce la viata e anunatrea proiectului Take, Ianke si Cadar cu Horatiu Malaele, Razvan Vasilescu ssi Mihai Constantin in rolurile principale.

Spectacolul va fi in regia lui Horatiu Malaele si ii va mai avea in distributie pe Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan si Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost incredintata Mariei Miu. 

E multa emotie si bucurie in acest anunt, nu doar ca vom putea vedea un trio care are toate sansele a devina legendari in aceasta formula (cum au fost predecesorii lor, Radu Beligan, Marin Moraru si Gheorghe Dinica, in montarea de la Teatrul National din Bucuresti de la inceputul anilor 90. Spectacolul il are in distributie pe fiul lui Mihai Constantin, Matei, student la UNATC si vom vedea deci roluri de tata fiu si pe scena.

TAKE, IANKE SI CADÂR de Victor Ion Popa, este o comedie savuroasa in trei acte, scrisa in 1932 si pusa in scena in acelasi an la Teatrul Maria Ventura. Textul a fost montat pentru prima data la Bulandra in 1957 de regizorul N. Al. Toscani. 

La peste sase decenii de la montarea lui Toscani, Horatiu Malaele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, intrupându-l pe evreul Ianke si distribuindu-i in rolurile turcului Cadâr si românului Take pe Razvan Vasilescu si pe Mihai Constantin. 

Piesa spune povestea de viata a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credintei si religiei, a statutului identitar individual si de grup, reamintindu-ne astfel ca diferentele nu sunt neaparat un motiv de disensiuni. Dar si ca buna intelegere poate functiona pe fondul acceptarii si al asumarii a ceea ce ne defineste si ne diferentiaza de ceilalti. 

Premiera spectacolului este programata pentru luna decembrie, la sala Liviu Ciulei.

Citește în continuare