Skip to content

In curand va puteti caza intr-un hotel suspendat intre intre doi munti din Emiratele Arabe Unite. Camerele sunt corturi de lux si pot fi coborate sau ridicate in aer dupa preferintele oaspetilor

Compania de arhitectura Ardh Architects din Dubai construieste un hotel suspendat in Muntii Sharjah din Emiratele Arabe Unite. Constructia va fi amplasata intre doi versanti si va avea un design futuristic si sustenabil. 

Bazat pe ideea de camping in natura, noile spatii de cazare care vor fi disponibile in curand reprezinta o incercare de a regandi experienta turismului in natura. Camerele vor lua forma unor corturi care pot fi ridicate sau coborate in aer dupa placul vizitatorilor. 

Oaspetii se vor putea bucura de cele mai spectaculoase privelisti oferite de muntii din apropierea orasului Sharjah, al treilea cel mai populat centru urban din Emirate. 

Hotelul a fost denumit „Floating Retreat” — „Refugiu Plutitor” — si va avea 10 module care vor servi drept spatii de cazare.

Cele 10 module preiau forma unor prisme triunghiulare si vor fi unite intre ele printr-o pasarela care leaga cei doi versanti ai muntilor. Fiecare camera sau „capsula” va avea structura din otel cromat, iar peretii vor fi acoperiti de tesaturi pentru a reduce greutatea totala a constructiei. 

Capsulele au un design minimalist si un set de corzi de suspensie prin care pot fi coborate la apromixativ 100 de metri in conditii de siguranta.

Fiecare capsula va putea gazdui maxim doua persoane, iar tesaturile care vor fi folosite pentru pereti vor fi din materiale usoare, impermeabile si respirabile, tratate pentru a fi ignifuge si stabile la razele puternice ale soarelui. 

Partea din fata a capsulelor va fi acoperita cu un material transparent pentru a oferi o priveliste constanta, in timp ce peretii laterali vor fi acoperiti cu panze opace. De asemenea, oaspetii isi vor putea regla singuri inaltimea la care vor fi suspendate camerele cu ajutorul unui panou de control din interior.

Desi capsulele sunt inspirate de experienta unui cort de camping, acestea vor avea baie privata, room service si Wi-Fi. Pe langa acestea, oaspetii se vor putea bucura si de alte servicii de lux, divertisment si acces la un centru de spa care se afla pe varful muntelui. 

Pe timpul verii, din mai si pana in septembrie, cazarea in capsule va fi disponibila doar pe timpul zilei. In schimb, iarna, se va putea locui in ele timp de 24 de ore. La parterul hotelului se va afla un restaurant si un centru de turism unde oaspetii isi pot rezerva tururi ghidate in zona. De asemenea, vor fi puse la dispozitie o serie de activitati specifice campingului, precum drumetiile, ciclismul si alpinismul. 

Echipa de arhitecti a gandit intreaga experienta cu o atentie deosebita pentru siguranta oaspetilor, astfel ca au creat o serie de protocoale prin care personalul hotelului va fi instruit pentru a face fata oricarei situatii de risc, de la incendii, rafale prea puternice de vant sau capsule blocate. 

In acest sens, Oman Alowais, arhitect si fondator al Ardh Architects a declarat ca: „In cazul in care o capsula se blocheaza, cablurile permit accesul unei echipe de alpinism care va putea cobori manual constructia astfel incat oaspetii vor fi recuperati in siguranta. Siguranta vizitatorilor nostri este principala noastra preocupare si am implementat o serie de masuri pentru a ne asigura ca acestia se vor putea bucura cu incredere de vacanta.”

In curand vor fi anuntate disponibilitatile pentru cazare.

Citește în continuare