Skip to content

Hotelul aflat la cea mai mare adancime din lume este in Tara Galilor, la 420 de metri in subteran. Ofera Wi-Fi, mic dejun, o cina copioasa si turism speologic prin mine sapate in urma cu 200 de ani.

Una dintre cele mai interesante experiente de turism pe care o puteti trai in 2024 este Deep Sleep, hotelul aflat la cea mai mare adancime din lume. Situat intr-o mina din Tara Galilor, calatoria de 420 de metri in subteran necesita curaj si o pasiune pentru adrenalina, fiind plina de aventuri.

In mod obisnuit, castile de protectie, lanternele si cizmele de drumetie nu sunt articole pe care obisnuiti sa le primiti cand va cazati peste noapte intr-un hotel. Insa nu este vorba despre un refugiu obisnuit, fiind un hotel unic in lume.

Deep Sleep (in romana, somn adanc) este situat in Snowdonia in Tara Galilor, la baza unei mine abandonate de ardezie. Este un exemplu tangibil pentru expresia “calatoria este mai importanta decat destinatia”.

Zona rurala din Tara Galilor ofera privelisti uimitoare, cu varfuri abrupte care incadreaza peisaje vaste. Insa hotelul Deep Sleep nu promite nimic din frumusetea exterioara a naturii, fiind o aventura spectaculoasa care arata elementele din interiorul Pamantului.

Oaspetii coboara in caverne intunecate, navigheaza prin tuneluri inundate, traverseaza cu tiroliana un abis imens si se strecoara prin locuri destul de stramte pentru a ajunge la cazare.

Timp de peste 200 de ani, minerii au extras ardezie de pe Muntele Snowdon, mare parte din munca fiind facuta la lumina lumanarilor. In acest proces, ei au creat un labirint de tuneluri.

La sosirea oaspetilor, acestia primesc tot echipamentul necesar pentru a se deplasa la cabanele lor, aflate la aproximativ 420 de metri in subteran.

Excursia este operata de compania de explorare a minelor Go Below Underground Adventure. Un ghid va conduce prin groapa masiva, care se intinde pe kilometri intregi intr-o serie de tuneluri labirintice. Pentru a ajunge la baza, calatoria dureaza aproximativ o ora.

Odata ajunsi la baza, oaspetii sunt intampinati cu o amenajare surprinzator de confortabila. Hotelul propriu-zis — sau tabara, asa cum este numita — este format dintr-o serie de cabane din busteni si o camera grota, care este construita in peretii cavernei. 

Desi in mina sunt aproximativ 10 grade Celsius, cabanele sunt captusite termic cu o izolatie groasa, asa ca temperatura la interior este destul de placuta. La exterior, experienta este descrisa ca o excursie de camping in Tara Galilor in luna iunie sau septembrie.

Spatiul este alimentat de baterii incarcate de microturbine hidroelectrice din apa din interiorul minei, asigurand iluminatul electric si chiar Wi-Fi. Iar robinetele ofera apa curenta de la un izvor din mina. 

Inainte de a se retrage in cabana pentru un somn “adanc”, fiecare grup ghidat spre hotel primeste o cina copioasa care poate fi personalizata din peste 10 feluri de mancare galeza.

Dupa somnul confortabil de peste noapte, se ofera o gama de produse de mic dejun tip bufet. Acestea includ, de obicei, briose (simple, cu afine sau cu ciocolata), cornuri, clatite, paine, terci de cereale si, bineinteles, ceai si cafea.

Experienta a fost deschisa prima data in aprilie 2023 iar excursiile spre Deep Sleep au loc o data pe saptamana, in serile de sambata spre duminica dimineata.

Pretul pentru doua persoane cazate in cabana privata este de 438 de euro.  Pentru un cuplu cazat in grota, pretul este de 672 de euro. Suma include cina, toate bauturile calde, gustarile de dimineata la micul dejun si toate celelalte servicii.

Rezervarile pot fi facute aici.

Citește în continuare