Skip to content

Ian McKellen (85 ani)  a cazut de pe scena aseara si a ajuns la spital. S-a intamplat in timpul reprezentatiei Player Kings care s-a oprit pe loc.

Aseara, ca urmare a unui incident de pe scena din timpul spectacolului Player Kings, Ian McKellen a fost transportat la spital dupa ce a cazut de pe scena.

Potrivit unei declaratii din partea teatrului, actorul in varsta de 85 de ani este „in stare buna” si se asteapta sa se recupereze complet.

„Multumim publicului nostru si publicului larg pentru urarile de bine primite in urma caderii lui Ian in timpul reprezentatiei din aceasta seara a spectacolului Player Kings”, se arata in declaratie. „In urma unei tomografii, echipa stralucita a NHS ne-a asigurat ca se va recupera rapid si complet, iar Ian este bine dispus.”

Declaratia a adaugat ca reprezentatia de marti a spectacolului Player Kings va fi anulata pentru a-i permite lui McKellen sa se odihneasca. „Multumim doctorilor Rachel si Lee care au fost prezenti in public si intregului personal al salii pentru sprijinul acordat.”

Potrivit BBC, incidentul a avut loc cand McKellen, in timpul unei scene de lupta, si-a pierdut echilibrul si a cazut din fata scenei. Spectacolul a fost apoi anulat, iar publicul a fost evacuat.

Player Kings este o versiune a piesei Henric al IV-lea (partile 1 si 2) a lui Shakespeare, adaptata de Robert Icke in care McKellen joaca rolul lui John Falstaff. Spectacolul include o scena in care Falstaff incerca o lupta intre Printul de Wales si Henry Percy, iar in acest moment se spune ca McKellen ar fi cazut.

Membrii publicului au relatat pe retelele de socializare ca actorul a putut fi auzit strigand de durere. Conform BBC, un membru al publicului a calificat incidentul drept „foarte socant” si a spus ca „spera cu adevarat ca va fi bine”, mentionand in acelasi timp ca actorul „era constient pentru ca cerea ajutor”.

„Daca vrei sa stii ca esti muritor, trebuie doar sa te uiti in agenda ta”, a spus el. „Asa ca atunci cand apare un scenariu sau aluzia unei oferte, te gandesti: ‘S-ar putea sa fie ultima mea slujba’ .Nu, nu fac asta’.Asa ca, daca Falstaff este ultima mea slujba, ar fi bine sa o fac bine, nu-i asa?”, spunea actorul intr-un interviu recent.

Printre rolurile anterioare ale lui Sir Ian in piese de Shakespeare se numara Richard al II-lea, Coriolanus, Iago, Richard al III-lea, Regele Lear si Macbeth. De asemenea, el va juca rolul lui Hamlet, intr-o noua adaptare cinematografica regizata de Sean Mathias.

In cinema l-ati putut vedea in rolul lui Gandalf in trilogiile „Stapanul inelelor” si „Hobbitul” si Magneto in filmele X-Men, precum si roluri in „Frumoasa si bestia”, „Codul lui Da Vinci”.

Actorul a aparut, de asemenea, in 10 episoade din seria Coronation Street, in rolul intrigantului autor de romane de dragoste Mel Hutchwright.

Nu e prima data cand Sir Ian face fata cu umor unei accidentari. In urma cu cinci ani, Sir Ian a fost nevoit sa anuleze o reprezentatie a spectacolului Regele Lear la teatrul Duke of York din Londra, dupa ce s-a ranit la picior in timp ce alerga sa prinda un tren, dar s-a asigurat ca publicul se va distra, stand pe scena si raspunzand la intrebari.

Citește în continuare