Skip to content

Imagini in premiera de la repetitiile musicalului Maria de Buenos Aires in regia lui Razvan Mazilu. Gheorghe Visu, Ana Bianca Popescu si Lucian Ionescu canta si danseaza pe muzica lui Astor Piazzolla

 

Cu repetitii pe timp de pandemie, Razvan Mazilu pregateste la Teatrelli un nou musical care – in aceste vremuri – e si un mesaj despre puterea artei de a vindeca si a gasi cai sa mergi mai departe.

Mazilu a ales pentru noua sa productie musicalul Maria de Buenos Aires pe muzica lui Astor Piazzolla, un tango-opera care beneficiaza de o distributie exceptionala: Gheorghe Visu, Ana Bianca Popescu si Lucian Ionescu.

Intr-un decor imaginat de Dragos Buhagiar, „Maria de Buenos Aires” este o poveste despre dragoste și moarte in ritmuri de tango, in spatiul intim al teatrului Teatrelli, spectacol pe care publicul il va vedea si online la o data care va fi anuntata ulterior, filmat in conditii exceptionale.

Pentru versiunea sa in sala, cu spectatori, spectacolul va fi jucat cu orchestra, scena e amplasata in mijlocul teatrului, iar publicul va sta pe margini ca la un spectacol de tango argentinian. Orchestra va fi live, pe scena, iar vocile actorilor vor fi acompaniate de trei actori in cor.

De altfel, Razvan Mazilu planuia sa se duca in Argentina sa se documenteze pentru spectacol dar nu a mai putut face deplasarea din cauza pandemiei, asa ca a angajat un specialist in tango argentinian, iar 80% din coregrafie a fost realizata de el. Pregatirea muzicala a actorilor a fost facuta de Maria Alexievici, cu care regizorul a mai lucrat si la pregatirea pentru „Familia Addams” sau „Sunetul muzicii”.

Maria de Buenos Aires a fost o poveste scrisa si gandita de Piazzolla pentru iubita sa, Egle Martin, la sfarsitul anilor 60, ca o opereta in doua acte: primul centrat pe viata prostituatei Maria, al doilea centrat pe viata Spiritului ei de dupa moarte, cu multe trimiteri religioase si jocuri de cuvinte intre Maria (de Bueno Aires) si Fecioara Maria.

In versiunea lui Razvan Mazilu, libretul capata noi dimensiuni pentru ca Spiritul are vocea si prezenta actorului Gheorghe Visu, Maria fiind interpretata de una dintre actritele fetis ale lui regizorului, Ana Bianca Popescu. Cei doi au mai lucrat pentru “Mon Cabaret Noir” (tot la Teatrelli), “Fecioarele noastre grabnic ajutatoare” (la Excelsior), “West Side Story” (la Odeon) si “We Will Rock You”, o productie privata care a fost de altfel si cel mai mare musical – in termeni de public si productie – facut vreodata in Romania.

La “West Side Story” si “We Will Rock You” in distributie s-a aflat si Lucian Ionescu, in ambele musicaluri cu rolurile principale. Ionescu mai are in portofoliu si roluri principale in musicalurile “Familia Addams” (regizat Razvan Mazilu), ”Romeo și Julieta” (musicalul regizat la Teatrul de Opereta de Kérenyi Miklós Gábor). A fost una dintre revelațiile emisiunii ”Te cunosc de undeva” unde a impresionat publicul și juriul cu versiunea sa de ”Freddie Mercury” si a detinut rolul principal –  Galileo Figaro – in “We Will Rock You” care era o trimitere la acelasi Freddie Mercury.

Bianca Popescu si Lucian Ionescu fac parte din generatia tanara de actori, multitalentati – actorie, dans, muzica – cu multe premii de profil. Amandoi sunt castigatori ai premiului UNITER.

Considerat pionier al genului musical în România, Razvan Mazilu a regizat si realizat coregrafiile pentru unele dintre cele mai de succes show-uri de la noi: ”Full Monthy”,“West Side Story”, “Mon Cabaret Noir”, “Cabaret”, “Sunetul Muzicii”, “Familia Addams” sau “We Will Rock You”.

Multe dintre aceste productii sunt creatii de autor, urmarind in detaliu viziunea lui Mazilu, el ocupandu-se nu doar de regie si coregrafie, ci si de costume.

Razvan Mazilu s-a mai aproiat de ritmurile de tango in 2005 cand la Teatrul Odeon a avut premiera spectacolul „Un Tango Mas”, in care tangoul argentinian si dansul contemporan isi imprumutau unul altuia mijloacele de expresie. “Un Tango más” a fost unul dintre cele mai jucate spectacole ale teatrului Odeon, Mazilu dansa alaturi de prim solista Operei Romane, spectaculoasa Monica Petrica, in regia regizorului Alexandru Dabija.

Citește în continuare