Skip to content

Imnul Rusiei va fi inlocuit cu o lucrare de Ceaikovski la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Masura face parte din setul de sanctiuni primite de Rusia, dupa acuzatii de dopaj

Un fragment din primul concert pentru pian al compozitorului rus Piotr Ilici Ceaikovski va inlocui imnul oficial al Rusie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Propunerea a venit din partea Comitetul Olimpic Rus. Fragmentul a mai fost folosit si la campionatele de patinaj din acest an.

Sportivii din Rusia vor concura sub acronimul ROC, fara drapelul national, ca parte a sanctiunilor privind scandalul de dopaj care a afectat sportul din aceasta tara. Rusia a fost exclusa in decembrie 2020, pentru doi ani, de la marile evenimente sportive, precum Jocurile Olimpice sau Campionatele Mondiale.

Sportivii rusi au primit astfel interdictie de participare sub drapelul national al Rusiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, la Jocurile Olimpice de Iarna de la Beijing 2021 si la toate campionatele internationale din 2021 şi 2022, ca parte a sanctiunilor impuse de Agentia Mondiala Antidoping.

Sportivii rusi vor putea participa totusi la competitii, sub drapel neutru, daca nu au fost implicati in scandalul de dopaj de anul trecut.

Logo-ul ROC – folosit acum pe echipamentele sportivilor rusi – consta in trei flacari avand ca fundal drapelul Rusiei, iar sub el sunt desenate cercurile olimpice.

Insa, echipamentul sportivilor, prezentat oficial saptamana trecuta, contine culorile drapelului Rusiei, alb, albastru si rosu, iar sportivii pot fi usor identificati ca facand parte din nationala Rusiei.

Autoritatile ruse au mai propus „Katiusa” ca piesa de inlocuire a imnului national. Este un cantec patriotic cantat la paradele militare ruse. Propunerea le-a fost refuzata, insa si a ramas in picioare varianta fragmentului din lucrarea compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski.

Citește în continuare