Skip to content

In 2020, Queen si Adam Lambert aduc “Rhapsody Tour” in Marea Britanie si Europa

In primavara acestui an, Queen si Adam Lambert aduc in Marea Britanie si Europa showul “Rhapsody Tour”, turneu care s-a bucurat de mare succes in Statele Unite ale Americii. Brian May si Roger Taylor colaboreaza de cativa ani cu Lambert, cel care ii va insoti si de aceasta data, cei trei urmand sa onoreze 25 de concerte in 11 orase din UK si Europa.

“Rhapsody Tour” in Marea Britanie si Europa va veni dupa o scurta pauza intre turnee, trupa concertand la final de ianuarie in Japonia

Queen se afla in turneu inca de la inceputul anului, iar dupa concertele din Coreea de Sud, trupa are programate 4 showuri in Japonia. In februarie, Queen si Adam Lambert urmeaza sa concerteze in Noua Zeelanda si Australia. Baietii vor face apoi o pauza pentru ca din mai sa inceapa “Rhapsody Tour” in UK si Europa.

Primul show va avea loc pe 24 mai in Bologna si va fi urmat de concerte in Paris, Antwerp, Amsterdam, Londra, Manchester, Cologne, Zurich, Munchen, Copenhaga si Madrid. In unele dintre aceste orase formatia va sustine chiar mai multe reprezentatii. Detalii despre datele evenimentelor, bilete si achizitionarea acestora puteti gasi pe site-ul oficial Queen.

May, Taylor si Lambert s-au aratat incantati de acest nou turneu, primul in Europa dupa lansarea filmului biografic “Bohemian Rhapsody”

“Rhapsody Tour” este o productie speciala, semnata de scenograful Ric Lipson si inginerul de lumini Rob Sinclair. Considerat “o dovada a progreselor tehnice”, showul reprezinta un nou capitol in istoria formatiei Queen. Ric Lipson descrie acest spectacol ca o reconfigurare a parametrilor unei performante muzicale live.

Atat May si Taylor, cat si Lambert sunt entuziasmati de experienta turneului din 2020. Adam Lambert a declarat ca de-abia asteapta sa ajunga din nou in UK si Europa, amintindu-si de turneul precedent desfasurat aici, iar Brian May a spus ca “Rhapsody Tour” este o mostenire Queen care duce formatia intr-un punct nou, de care toti trebuie sa fie foarte mandri.

Filmul biografic “Bohemian Rhapsody” a adus trupei Queen o noua generatie de fani

“Rhapsody Tour” vine dupa marele succes “Bohemian Rhapsody”, cel mai bine clasat si vandut film biografic al tuturor timpurilor. Productia a fost spectaculoasa, dar si dificil de realizat, asa cum au declarat chiar membrii formatiei. Soundtrackul filmului a ramas mult timp pe cele mai inalte pozitii ale clasamentelor oficiale, iar in Statele Unite ale Americii a devenit “cel mai bine clasat album al formatiei in 38 de ani”.

Pelicula a influentat pozitiv si vizualizarile Queen de pe YouTube: videoclipul “Bohemian Rhapsody” a inregistrat 1 miliard de vizualizari, devenind cel mai vizionat clip muzical al secolului 20.

Ajunsi de curand in Coreea de Sud, membrii Queen au fost intampinati de o multime de fani entuziasmati, multi dintre ei adolescenti. La conferinta de presa care a urmat, Taylor si May au declarat ca stiau de succesul filmului si de popularitatea lui Freddie Mercury in Coreea de Sud si ca asta le-a adus o noua generatie de fani. O turnura care ii bucura si ii determina sa continue cu showuri cel putin la fel de spectaculoase, la acest lucru contribuind si colaborarea foarte buna cu Adam Lambert.

Citește în continuare