Skip to content

In cautarea locurilor cu soare din Europa in lunile de iarna. Portugalia, Spania, Malta, Grecia si Cipru sunt destinatiile cu temperaturi de 20-22 grade in aceasta perioada

Portugalia, Spania, Malta, Grecia si Cipru sunt tarile scaldate in aceasta perioada de soare bland. Daca va doriti sa mergeti intr-un loc unde temperaturile sunt perfecte pentru tricou si rochii, Europa are cateva astfel de destinatii, iar din Romania aveti zboruri directe sau chartere.

Una dintre cele mai promovate si frumoase destinatii europene este insula portugheza Madeira.

Madeira are o clima perfecta, niciodata prea calda sau prea rece si este o destinatie minunata pentru activitati de agrement, activitati sportive, odihna sau intinerire in hoteluri cufundate in decoruri naturale luxuriante, formate din plante sau hoteluri de lux.

Algarve este tot o destinatie portugheza, unde se gaseste o combinatie de celebritati din intreaga lume, familii, iubitori de natura, observatori de pasari, trekkers si cluburi de noapte. Localitatea se poate descoperi pe tot parcursul anului, cu preturi pentru toate buzunarele.

Malta este compromisul perfect intre excursii lejere, gastronomie si turism cultural, avand o istorie impresionanta si obiective turistice pe masura.

Recomandarile specialistilor spun sa alternati zilele de descoperire a insulei Malta cu zile de odihna langa piscina hotelului. Temperatura medie iarna este de 16 grade si nu scade sub 14 grade. Rezervati cele mai bune activitati din Malta, cum ar fi o calatorie cu autobuzul de epoca sau un tur privat cu un operator local.

Spania ofera mai multe destinatii cu soare: Tenerife, Lazarote si Malaga sunt locurile unde temperaturile sunt potrivite pentru tricou.

Insula Tenerife este cea mai mare (2034 kilometri patrati) si cea mai inalta (3718 metri) dintre Insulele Canare fiind numita si „Insula Primaverii Vesnice”, deoarece temperaturile aici nu coboara sub 20 grade si nu depasesc 30 grade.

Insula este una dintre putinele destinatii europene unde se poate face plaja tot anul. Cele mai apreciate statiuni din Tenerife sunt: Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje situate in sudul insulei, Puerto de la Cruz in nord si Las Caletillas in est.

Lanzarote este o alta insula din Canare care se bucura de soare permanent pe tot parcursul anului. Lanzarote are un microclimat favorabil si peste 2500 de ore de soare pe an, un record in Europa. Temperatura iernii nu este niciodata mai mica de 14 grade si creste pana la 20 de grade on zilele însorite.

Aceasta insula este perfecta pentru odihna, pentru a face plaja sau pentru a descoperi principalele atractii ale insulei precum Parcul National Timanfaya.

Malaga este situat pe continent, fiind un oras inconjurat de alte bijuterii ale turismului european precum „Caminito del Rey”, traseul creat de-a lungul muntilor Spaniei si orase mici exceptionale precum Ronda si faimosul sau pod clasat printre cele mai frumoase poduri ale Europei.

In cele mai reci luni, va puteti bucura de cel putin 5 ore de soare pe zi in Malaga si de temperaturi medii de 17 grade in timpul zilei.

Cipru este o alta insula scaldata de soare, cu o istorie bogata si un spatiu multicultural impartit de doua civilizatii spectaculoase: grecii si turcii.

Cipru este o insula din Marea Mediterana Orientala, a treia ca marime, fiind apropiata de sudul Turciei (70 km), la mica distanta de coastele Orientului Apropiat (100 km) si la 500 de km de Egipt.

Colonizata initial de catre  grecii antici, insula a fost cucerita de-a lungul vremii de  asirieni, egipteni, persi, romani, arabi, venetieni si otomani, iar multiculturalismul insulei se vede atat in arhitectura, cat si in obiceiuri si gastronomie.

Plajele interminabile si cele 330 de zile cu soare pe an sunt atuurile principale ale insulei, iar legendele despre Afrodita completeaza experienta.

Si Creta ofera o vacanta de iarna cu temperaturi placute, stropite cu vin local si ulei de masline din belsug.

Daca va intrebati ce puteti face iarna in Grecia, raspunsul este o excursie gastronomica. Descoperiti podgoriile din Creta si faimoasa dieta cretana bazata pe uleiul lor de masline, peste si legume, ingredientele care aduc longevitate si bucurie de a trai.

In luna decembrie, va veti bucura cu siguranta de cel putin 5 ore de soare pe zi si temperaturi cu o medie de 17 grade. Puteti explora istoria insulei sau cele mai frumoase monumente ale sale sau va puteti odihni la plaja. Insula este perfecta si pentru navigatie, sporturi nautice, plimbari si cumparaturi.

Citește în continuare