Skip to content

In culisele Fabrica. Ce nu stiati despre unul dintre cele mai cool locuri din Bucuresti

Unul dintre cele mai cool locuri din lifestyle-ul Bucurestiului este clubul Fabrica din strada 11 iunie nr 50. E o parte din capitala pe care o iubesc tinerii de orice varsta, o zona care prin modul in care a fost gandita (care a implicat si comunitatea) aminteste de Berlinul artistic.

Construit in fosta fabrica de ciorapi Apollo, locul are o poveste tumultuoasa care arata, la scala timpului, ca daca faci lucruri cu pasiune, care sunt gandite catre binele comunitatii, poti invinge si comunistii si orice intentie de demolare.

Fabrica, locul unde s-a lansat trupa byron, a aparut in vara lui 2007 din initativa lui Virgil Horvat, al carui tata lucrase pe vremea comunistilor ca inginer sef la vopsitorie in fabrica de ciorapi. Cand a dat faliment compania care era in locul preluat de la comunisti, Virgil si inca trei prieteni au pus bani de la ban, au facut imprumut la banca si au creat un loc care a fost mai intai un bar si un spatiu pentru concerte underground, apoi i s-a adaugat un spatiu de joaca pentru copii, un loc pentru activitati sportive pentru adolescenti, o terasa restaurant cu mancare internationala.

Din 2007 si pana astazi Fabrica e unul din locurile care au adus viata in cartier, care a militat pentru pastrarea patrimoniului si conservarea cladirilor vechi.

Clubul care gazduieste anual sute de concerte a trecut prin cateva momente de rascruce: post Colectiv, pandemia si … momentul in care Primaria Capitalei a vrut sa construiasca blocuri de locuinte in locul cladirii monument istoric.

In poate cea mai impresionanta miscare de solidaritate, fosti clienti ai clubului, oameni din cartier, ONG-uri care protejeaza cladirile vechi ale Bucurestiului si-au unit resursele pentru a milita impotriva demolarii si conservarii acestui loc cu o istorie speciala. Actual primar al capitalei, Nicusor Dan, la momentul respectiv presedinte al unui ONG, a fost dintre cei care au militat impotriva demolarii, iar Ministerul Culturii a introdus in cele din urma cladirea intre cele de patrimoniul istoric al capitalei. Gratie acestei miscari, in intreaga zona s-a stabilit ca nu vor putea fi construite blocuri mai mari de 3-4 etaje.

Anul acesta Fabrica isi schimba designul si mobilierul, adaptandu-se evolutiei in designul interior ale momentului.

Sub conceptul  “Fabrica Urban Resort” vom gasi in continuare tot ce ii trebuie unui tanar de la 11 la 70 de ani pentru a se putea relaxa si a-si satisface pasiunile sportive urbane.

Pub-ul Fabrica este deschis pe tot parcursul anului si include: doua sali principale (120 de locuri / 280m²), doua baruri complet utilate, bucatarie complet utilata, cuptor de pizza cu lemne, biliard, darts, foosball, TV si climatizare.

Sus la etaj gasiti spatiul destinat clubului Fabrica, un adevarat venue pentru unele dintre cele mai importante concerte care au loc in Bucuresti la nivel indoor, iar spatiul dispune de o acustica foarte bine pusa la punct si de tehnica proprie.

Terasa Fabrica este deschisa pe tot parcursul verii si include: bar complet utilat, bucatarie complet utilata, zona acoperita (50 de locuri), zona neacoperita (150 de locuri), climatizare cu vapori de apa, TV, ecran de proiectie (24m²).

Echipa care se ocupa de toate spatiile a ramas neschimbata de mai bine de 10 ani, ceea e cu adevarat surprinzator la acest tip de business, dar arata multe despre valorile celor din spatele conceputului.

Trupele care au concertat aici se reintorc si au dezvoltat o relatie de prietenie cu proprietarii, locuitorii cartierului au crescut odata cu toate activitatile din Fabrica si e un spirit de comunitate si de familie care se gaseste tot mai rar astazi, in epoca in care tinerii traiesc in social media.

“Pana 2030 imi doresc ca Fabrica si oaspetii nostri sa devina o familie care impartaseste povesti si experiente placute. Imi doresc sa influentez comportamentul oaspetilor, in sensul in care sa aprecieze mai mult timpul petrecut si socializarea pe care le ofera o locatie ca Fabrica in detrimentul unor activitati care sa-i tina captivi in social media sau stiri TV,” spune Virgil Horvat despre locul special din Bucuresti unde puteti sa mergeti cu intreaga familie, ba chiar sa va invitati oaspetii din strainatate pentru ca arata spectaculos si are standarde internationale de servicii si de servire.

Va recomandam o dupa amiaza de week end pe terasa unde e si un restaurant cu produse delicioase, nu doar ca locul e perfect sa mergeti si cu copiii, dar este si prietenos cu animalele de companie, ca intr-o familie.

Citește în continuare