Skip to content

In TU-r cu multe PI2DE [despre concertul Guess Who & Spike @Bucuresti]

Bucuresti, 24.04.2010, Jet Set Events HallTu-R la final. S-a scris o noua pagina de istorie din hip-hop-ul romanesc.

Cand am ajuns in Jet Set trebuie sa recunosc ca am fost putin dezamagit. Mi s-a parut prea putina lume si prea multi pustani chiar daca, teoretic, intrarea era interzisa celor sub 18 ani. De o prima faza amuzanta am avut parte inca de la intrare cand un grup de vreo 3 pustoaice (sau poate aveau 18 ani, dar nu pareau) au venit la mine si m-au intrebat : “Camuflaj?!” :)). Daca mi s-a spus pana acum ca exista asemanari intre mine si Maxi, pe lista s-au mai adaugat Dj OldSkull si nu stiu care dintre cei trei din Camuflaj…

Dar sa revenim la subiect, si anume la ultimul oras in care a avut loc Tu-R. Cum spuneam, mi s-a parut la inceput ca publicul era putin, tanar si cam nepotrivit pentru un concert hip-hop, poate si influentat de warm-up care suna destul de ciudat, cu o tenta ce ducea in zona minimalului. Desigur, pe parcurs mi s-a demonstrat contrariul…

La un moment dat baietii de la Agresiv au luat butoanele in primire si brusc atmosfera s-a incins la propriu, facand sa fie uitat micul show cu flacari al barmanilor (care a avut loc putin inainte). A urcat pe scena cu stilul inconfundabil Tiberiu Popovici, adica euGEN care si-a facut treaba bine, si-a tinut speechul, dupa care l-a chemat pe scena cu o introducere ce continea cuvinte cheie pe nimeni altul decat Teo de la Cafe Deko. Acesta a reusit sa ma surprinda placut si chiar sa ma faca sa rad la portia lui de stand-up cu si despre verde. 😉

Nu a durat mult pana cand intregul club a facut un mare “Bum” la aparitia lui Spike si Guess Who pe scena. In momentul ala publicul a fost in delir si mi-am dat seama ca nu conteaza varsta atunci cand cei doi sunt pe scena. A urmat piesa “Gen” cand al nostru Eugen a fost luat pe sus de baietii de la paza, dar a revenit triumfator pe sceana dupa o micuta atentie acordata acestora :)).

A urmat piesa “Unu Doi” cu Griffo pe scena alaturi de baieti. Pe ecranele din spatele lor a fost proiectat clipul piesei “Tu” care, la mai bine de un an de la lansare, inca face publicul sa explodeze si sa cante toate versurile. Dupa asta Spike s-a facut “Util” si l-a invitat la un “Tango” pe Guess Who in aplauzele publicului si spre bucuria mea, ca inca imi place mult piesa si am refrenul ca ringtone la telefon :D.

Am primit pe urma o portie de “Flori ilegale” cand pe ecranele mari de pe scena era Grasu XXL, acesta neputand fi prezent cu baietii pe scena. S-au auzit apoi “Cine vine” si “A doua oara“.

Ca sa ne mai treaca din supararea creata de lipsa lu’ Grasu pe scena, alaturi de baieti a urcat Zekko pentru o portie de hituri Anonim. Am auzit piese ca “Extrema zilei“, “Daca vrei” sau “Nu te sufar (pana la urma nu s-a cantat)

Spike ne-a aratat tuturor ca “Banii” fac pamantul sa se-nvarta si am vazut cu totii ca se poate “Spune Nu” chiar daca Grasu nu era prezent acolo. Apoi am avut cu totii parte de o surpriza placuta cand pe ecranele din spatele baietilor, pe piesa “Azi NU” s-a putut vedea Grasu intr-o inregistrare inedita realizata joi pe un bloc din Bucuresti… Inregistrare care cel putin pe mine m-a facut sa imi doresc sa fiu undeva la mare, rupt de realitate sa uit de tot si de toate :).

Au urmat piese ca “Sunete“, “Visam” si “Nicio Grija“, cand Guess Who ne-a aratat ca in turneul ce se incheia aseara a invatat sa cante la muzicuta.

Am avut mai apoi parte de piese mai vechi semnate Spike, cum ar fi “Bizar“, “Drumurile” sau “Sub Papuc SRL“, dupa care am fost brusc treziti la “Realitate” iar pe scena si-a facut aparitia “Supererou’ tau“, nu “Unu’ Altu’” ci unicul Maximilian care dupa ce si-a facut treaba a iesit de pe scena in aplauzele tuturor.

A urmat un adevarat “Scandal” cand s-a auzit “Locul Potrivit“, piesa ce a isterizat intreaga Romanie de la copil la parinte si la bunic.

Desigur, ceea ce am asteptat cu totii a fost sa vedem cat de bune sunt “PI2DE” -le, mai exact cum suna piesa promisa. Mie sincer imi place extrem de mult si dupa reactia publicului chiar va deveni hit in scurt timp ;).

Nu se putea incheia concertul fara un TU-R de bisuri cu “Scandal“, “Locul Potrivit” si “PI2DE“.

Concluzia cred ca poate fi una singura: organizare buna, public la inaltime, un TU-r cu mii de kilometri parcursi si mii de fani in toata tara. Finalul de la Bucuresti a fost unul foarte reusit. Felicitari tuturor celor implicati, iar voi, voi cei care ati stat in fata calculatoarelor sa vedeti streamingul live va trebui sa regretati ca nu ati fost prezenti la fata locului!

Am vazut multa lume din hip-hop ul autohton prezenta la concert, printre care Ombladon, Bitza si altii. Va las in continuare cu o serie de poze care ilustreaza doua lucruri: celor prezenti vor aminti cat de bine a fost, iar celor care nu au luat parte la concert….well voi sa regretati in continuare ca nu ati ajuns :)).

Asadar, mai jos puteti vedea poze si puteti da play (inca o data) la PI2DE

Citește în continuare