Skip to content

Hai la Dracula Film: Horror & Fantasy Festival!

V-ati pregatit costumele de Halloween? V-ati legat salba de usturoi in jurul gatului, v-ati ascutit tarusii si ati umplut sticlutele cu apa sfintita? Atunci sunteti pregatiti de distractie!

 

Ieri a inceput Dracula Film: Horror & Fantasy Festival, festivalul care ademeneste iubitorii de filme horror & fantasy cu 5 maratoane de film si 4 petreceri tematice.

Programul e divers cu filme noi, vechi si petreceri de tot felul incat nu prea ai cum sa nu gasesti ceva pe gustul tau.

Va recomandam:
Maratonul Lars von Trier, in doua parţi: „Spitalul cu fantome I si II” (joi, 31.10, 16:00, Cinemateca Patria) si „Antichrist”, „Melancolia” (vineri, 1.11, 23:00, la Centrul Cultural Reduta). „Dracula Film Festival” ii aduce un omagiu acestui cineast iconoclast care ia regulile cinema-ului de gen – thriller, horror, film-apocaliptic – si le da peste cap.

Maratonul Dracula va prezinta: Dracula, Casa lui Dracula, Fiica lui Dracula, Fiul lui Dracula si Dracula, versiunea spaniola. (Cinemateca Patria, vineri 1.11, de la 20:00). 

Maratonul Alien: Publicul este invitat la un maraton de pe alte planete, la trecere in revista, intensa si exhaustiva, a celor cinci pelicule din seria oficiala „Alien”, organizate conform cronologiei lor interne: cu (prequel-ul) „Prometheus” la inceput si „Alien: Ressurection la final” (sambata, 2.11, 18:30, Centrul Cultural Reduta).

Zombie maraton are in program cinci producţii de gen: „Iubitul meu e zombi”, „Noaptea morţilor vii (bonus scurtmetrajul: Ce sa faci in cazul unui atac zombi)”, „Zombi alb”, „Oaza cu zombie”, „Revolta zombie” (sambata, 2.11, 20:00, Cinemateca Patria).

Maraton de filmele clasice din anii 60: „Carnavalul fantomelor”, „Floraria ororilor”, „Demenția 13” , „Valuri in noapte”, „Ultimul om (de pe Pamant), „Hotelul groazei” (duminica, 3.11, 12:00, Cinemateca Patria).
 
in afara salilor de proiecţie, nopţile vor fi albe: in „Beciul Groazei”, alaturi de „Aria Urbana” (joi, 31.10, 22:00), „Gojira” si „Planet H” (vineri, 1.11, 22:00) si „Coma” (sambata, 2.11, 22:00), iar pentru cei mai curajosi, la petrecerea de la Castelul Bran, sunt asteaptaţi de ”Nocturno”, „Gruuv Element’s”, „Chi Pah”, „Dj Xtz”, „Cahul”, sambata, 2.11, de la 21:30.

Festivalul se desfasoara in perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2013, la Brasov si Bran, si este organizat de Asociaţia Culturala Fanzin, Primaria Brasov, Consiliul Judeţean Brasov si Centrul Cultural Reduta, in colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex si Castelul Bran

Programul complet il gasiti pe siteul festivalului www.draculafilm.ro

Noi ajungem d-abia maine pe acolo. Voi?

Daca ramaneti totusi acasa de Halloween avem o lista de filme horror din care sa va inspirati.

Citește în continuare