Skip to content

Inspiratie: Gradinile Longwood din Statele Unite vor fi reamenajate. Va fi construita o uriasa sera din sticla, pe o suprafata de aproape 3000 de metri patrati.

Reprezentantii Gradinilor Longwood, din Statele Unite, au anuntat ca au in plan o importanta transformare. Vor fi adaugate noi specii de plate, dar si cladiri care se vor intinde pe aproape 7 hectare. Vizitatorii vor fi purtati prin gradini luxuriante, dar si prin pajisti intinse.

Proiectul poarta numele Longwood Reimagined.

In plus, va fi construita o uriasa sera din sticla, pe o suprafata de aproape 3000 de metri patrati. Aceasta va avea in interior fantani arteziene si intinderi de apa, asemenatoare lacurilor artificiale. In mijlocul acestora intinderi de apa vor fi zone unde vor fi create gradini inspirate din peisajele salbatice din zona Marii Mediterane.

Si partea superioara a serelor va fi utilizata, o serie de plante vor fi plantate in ghivece imense prinse de acoperisul serei.

In prezent, la Longwood se afla douazeci de gradini. Una dintre ele este Cascade Garden. Plantele tropicale ale acesteia vor fi mutate intr-un spatiu nou, de aproape 350 de metri patrati.

Va fi creata si o zona noua pentru exemplarele de bonsai. Vor fi construiti pereti din lemn și garduri vii care vor crea un spatiu intim, asemanator unei galerii, cu bonsai aflati pe piedestaluri si pe pervazuri montate pe pereti.

De asemenea, va fi construit un restaurant si un spatiu pentru evenimente, cu vedere spre fantanile spectaculoase. In plus, va fi ridicata si o cladire ce va cuprinde o biblioteca, dar si clase pentru studiu.

In total, proiectul de transformare a Gradinilor Longwood va costa 250 de milioane de dolari si va incepe in aceasta primavara.

Gradinile Longwood sunt unele dintre cele mai mari spatii horticole din lume. Se intind pe o suprafata de aproape 430 de hectare si se afla in statul Pennsylvania, din Statele Unite.

Au fost amenajate in principal de Pierre S. du Pont, un bogat om de afaceri. La inceputul secolului XX, acesta a cumparat proprietatea de la fratii Joshua si Samuel Peirce. Acestia incepuse deja sa planteze la Longwood mai multe specii de arbori. Pierre S. du Pont a continuat munca fratilor Pierce.

Acum, gradinile Longwood lasa impresia vizitatorilor ca se afla pe un domeniu vast de pajisti si paduri. In plus, lacurile create se imbina perfect cu vegetatia din jurul lor, iar serele adapostesc specii de plante din intreaga lume. Aproape 11.000 de specii plante sunt cultivate la Longwood.

Citește în continuare