Skip to content

(Video) UPDATE Primele imagini din cea mai noua productie Shonda Rhimes care este bazata pe o poveste reala despre o instagramerita care a pacalit cei mai influenti oameni din New York. Povestea reala a Annei Delvey care a mintit ca e bogata si a pacalit multa lume.

Cunoscuta producatoare Shonda Rhimes revine pe Netflix cu „Inventing Anna”, povestea reala a unei jurnaliste care investigheaza cazul Annei Delvey, o mostenitoare din Germania celebra pe Instagram, care a furat atat inimile, cat si banii celor din lumea mondena din New York.

Povestea urmareste indeaproape investigatia jurnalistica si legatura care se formeaza intre Anna si jurnalista, o legatura care devine contradictorie, intunecata si amuzanta in timp ce Anna isi asteapta procesul, iar jurnalista se afla intr-o cursa contra cronometru pentru a raspunde la intrebarea care se afla pe buzele elitelor din New York: cine este Anna Delvey? 

Pentru “Inventing Anna”, Anna a primit din partea Netflix 320.000 dolari, insa aceasta a dat banii avocatilor care au pledat pentru cazul ei, victimelor sale, dar si bancilor de la care a luat in mod fraudulos sumele de bani, dupa cum afirma publicatia Insider.
Conform legii americane, aceasta nu avea voie oricum sa foloseasca banii in scopuri personale, fiind invocata legea Son of Sam, prin care condamnatilor le este interzis sa foloseasca banii primiti pentru povestea lor, daca aceasta ajunge sa devina subiect de roman sau film. Legea Son of Sam a aparut in 1977 cand un editor a vrut sa il plateasca pe ucigasul in serie David Berkowitz cu bani pentru o biografie despre crimele sale, considerandu-se ca detinutii nu trebuie sa profite si mai mult de pe urma faptelor sale.

A fost lansat si primul trailer al filmului care anunta si data premierei 11 februarie 2022.

Serialul este inspirat de articolul din New York Magazine intitulat „How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” (Cum i-a pacalit Anna Delvey pe petrecaretii din New York), scris de Jessica Pressler.

Articolul mentioneaza cum Anna locuia la hotel, platea doar cash sau se imprumuta la noii sai prieteni extrem de bogati pentru a calatori, a locui si a plati notele de plata de la restaurant. De asemenea, aceasta povestea des despre o afacere pe care dorea sa o deschida, un club exclusivist de arta si cultura in New York, sprijinita fiind de iubitul din acea vreme, un apropiat al conferintelor TED, care povestea cu entuziasm si bine argumentat despre o aplicatie la care lucra pentru a schimba viitorul – aplicatie care, la fel ca clubul exclusivist al Annei, nu s-a concretizat in nimic.

Cand relatia lor s-a terminat, Anna a gasit ajutor si suport intr-un alt cerc de cunoscuti oameni de afaceri, investitori imobiliari si arhitecti care i-au si gasit un spatiu pentru planurile sale, girand-o pentru investitie, suma initiala ajungand la 25 milioane de dolari, la care s-au mai adaugat inca 25 milioane de dolari pentru dezvoltarea tuturor proiectelor pe care si le dorea. Cu ajutorul altor prieteni, aceasta a ajuns sa fie consiliata financiar chiar de catre Jordan Belfort, cunoscut publicului larg ca Lupul de pe Wall Street, care a ajutat-o sa obtina scrisori de creditare de la banci pentru a putea ridica imprumuturi.

Cu cat proiectul avansa mai mult, cu atat Anna era presata din toate partile sa inceapa sa plateasca pentru lucrurile pe care le comisionase – insa intarzierile au facut ca unele dintre banci sa ii retraga sprijinul financiar. De asemenea, hotelul in care locuia, unde se mutase cand abia se deschisese, nu mai incasese nicio plata de la Anna, iar datoria urca la 30.000 dolari. Cu intarziere, Anna a platit factura printr-un transfer bancar, insa hotelul a insistat sa aiba cartea sa de credit, astfel incat sa nu mai existe intarzieri de plata. Din lipsa cartii de credit, hotelul a evacuat-o in timp ce era plecata din New York, si chiar daca la intoarcere a facut scandal, acestia nu au mai primit-o.

Anna s-a mutat din hotel in hotel in New York, neplatindu-si facturile si fiind evacuata, ca intr-un final sa nu o mai primeasca niciunul dintre hotelurile din lanturile de prestigiu. Primul articol de presa despre situatia facturilor neplatite la hotelurile de lux a aparut in publicatia Post, in iulie 2017, iar incidentul a iesit la iveala dupa ce a incercat sa plece dintr-un restaurant de lux fara sa plateasca nota de plata, iar niciunul dintre prietenii sai nu a vrut sa o ajute.

Anna Delvey reusise in tot acest timp sa convinga diferite banci ca este o mostenitoare bogata si lua imprumut dupa imprumut, iar toate extravagantele pe care si le facea erau platite din aceste imprumuturi, reusind sa jongleze cu ofiteri bancari pe care ii convingea ca este o fata bogata.

Pe numele ei adevarat, Anna Sorokin s-a nascut in Rusia in 1991 si s-a mutat in Germania in 2007, cand avea 16 ani, impreuna cu fratele ei mai mic si parintii ei, care au preferat sa-si pastreze anonimatul atunci cand stirile despre fata lor au devenit publice, informatia despre ea neajungand in comunitatea din care fac parte.

Anna a absolvit liceul in 2011. S-a mutat mai intai la Londra, unde a urmat la Central Saint Martins College, apoi a renuntat si s-a intors la Berlin, unde a lucrat ca intern in departamentul de moda al unei firme de relatii publice inainte de a se muta la Paris, unde a obtinut un stagiu la revista Purple si a devenit Anna Delvey.

O mare parte din materialul care sta la baza serialului a fost scris de jurnalista New York Magazine din intalnirile celor doua de la inchisoare.

Din distributie serialului Netflix fac parte Anna Chlumsky (Vivan), Julia Garner (Anna Delvey), Arian Moayed (Todd), Katie Lowes (Rachel), Alexis Floyd (Neff), Anders Holm (Jack), Anna Deavere Smith (Maud), Jeff Perry (Lou), Terry Kinney (Barry) si Laverne Cox (Kacy).

Serialul va fi difuzat in 2022, iar scenariul apartine Shonda Rhimes, Matt Byrne, Jess Brownell, Abby Ajayi si Nick Nardini.

Citește în continuare