Skip to content

Interviu Nina Moran, Moonbear Adams si Dede Lovelace din serialul HBO „Betty” (in rolurile Kirt, Honeybear si Janay): “Primim multe laude de la tinere femei si se intâmpla ca parintii lor sa fie si ei fani.”

Serialul Betty de la HBO – axat pe problemele adolescentilor din Generatia Z – este deja un fenomen international si a ajuns la sezonul numarul 2. De fapt, inainte de serial a fost un film – Skate Kitchen (in 2018) – care, pentru ca a placut atat de mult tinerilor, a fost transformat in serial pentru a dezvolta si mai amplu relatia dintre personaje.

A fost pastrata intreaga distributie de la filmului original si ideea unui grup de fete pasionate de skaters care incearca sa-si traiasca adolescenta si sa-si urmezea pasiunile intr-o lume dominata de barbati, inca din adolesscenta.

Sezonul 2 a avut premiera in urma cu doar cateva saptamani si e un film perfect de vazut in vacanta de catre adolescenti. Il gasiti aici.

Mai jos aveti un interviu oferit de HBO Romania cu Nina Moran, Moonbear Adams si Dede Lovelace, interpretele rolurilor principale Kirt, Honeybear si Janay, interviu realizat la conferinta de lansare a sezonului 2.

Cum v-ati simtit atunci când ati aflat ca Betty va avea parte de un al doilea sezon?

NM: A fost grozav. Am fost entuziasmate.

DL: Am fost foarte incântate sa auzim ca vom avea si un al doilea sezon, pentru ca primul a mers bine, dar inca simteam ca mai avem lucruri despre care sa vorbim si pe care sa le exploram. Si speram sa apucam sa facem asta din nou.

Ce fel de subiecte voiati sa explorati in al doilea sezon?

DL: Stiu ca regizoarea si toti ceilalti voiau sa aprofundeze personajele si modul in care acestea se dezvolta, pentru ca in primul sezon abia apucam sa facem cunostinta cu toata lumea. Asa ca speram sa avem un al doilea sezon pentru a afla mai multe despre fiecare dintre personaje si cine sunt ele de fapt. Cred ca dezvoltarea personajelor a fost ceva ce ne doream mult sa facem, dar si sa spunem mai multe povesti despre lucruri pe care le-am trait, pentru ca avem atât de multe.

Cum v-ati simtit atunci când ati primit scenariul pentru prima oara?

NM: Am fost incântata pentru ca personajul meu porneste intr-o aventura foarte mare in acest sezon si acest lucru nu s-a mai intâmplat pâna acum. Asa ca exista foarte multe momente legate de calatorii, lucruri de genul asta.

MA: Când am vazut scenariul am avut emotii destul de mari, m-am gândit ca unele dintre scene ar fi greu de filmat, dar atunci când eram pe platouri, nu au fost chiar atât de dificile. A devenit cumva mai natural. Am avut si ajutor de la un coordonator care a reusit sa faca procesul sa decurga mai usor.

Cum a fost sa filmati Betty in timpul perioadei de izolare?

MA: Nu mi-am dat seama care va fi amploarea sezonului, pentru ca nu mai filmasem in timpul unei pandemii. Dar as zice ca a fost o experienta plina de provocari, pentru ca trebuia sa ne asiguram ca toata lumea e in siguranta. Si totul a fost o nebunie. Câteodata ma intrebam, „Ok, deci când ar trebui sa purtam mastile” sau „Când sa nu purtam mastile?”. Astfel a fost destul de confuz, dar a fost o experienta interesanta sa filmam in timpul pandemiei.

DL: Clar, a fost foarte interesant sa filmam in vremea COVID-ului si, asa cum a spus Moonbear, sa nu stim când ne puteam da masca jos. De asemenea, cu expresiile noastre faciale, vrei sa dai tot ce ai pe ecran, dar cu aceasta situatie cu mastile, trebuie sa fii constienta de ce se intâmpla in viata reala. Ce apreciez la al doilea sezon este ca reuseste sa surprinda un moment in aceasta pandemie. E foarte realist apropo de ce se intâmpla, nu e ca si cum am uitat despre asta sau am ignorat pandemia. Toata lumea avea multa grija, ne-am luat multe masuri de siguranta. Am pornit de la trei teste COVID in fiecare saptamâna, la aproape o testare pe zi, pentru ca am vrut sa avem mare grija. Dar ma bucur ca am apucat sa terminam sezonul si am ajuns aici.

Au fost atât de multe subiecte uimitoare si importante explorate in serial, a parut foarte actual – sexismul, Black Lives Matter, ce inseamna sa fii o „Karen”. De ce au fost aceste subiecte important de explorat pentru voi?

NM: Pentru mine, a fost important ca personajul meu sa comenteze asupra misoginiei. Nu numai ca noi avem experienta cu asta in lumea skateboardului, dar de fapt exista peste tot. Asa ca a fost important pentru personajul meu sa le raspunda acestor tineri barbati, pentru ca nu ne dorim ca ei sa creasca si sa fie asa. A fost grozav ca Kirt i-a putut ajuta sa inteleaga de ce sunt lucrurile asa de dezorganizate si de ce e mult mai bine sa te comporti altfel in anumite situatii din viata.

DL: Un subiect pe care am apreciat ca l-am explorat a avut loc intr-o anumita scena, in care discut cu varul meu din serial. El vorbeste despre felul in care COVID a afectat micile afaceri si mai mult, despre gentrificare si cum le afecteaza si aceasta. A fost un moment real pe care l-am impartasit pentru ca amândoi suntem din Brooklyn, iar el are o afacere aici, si eu am membri ai familiei care au mici afaceri aici. A fost ceva pe care l-am perceput foarte real. Asa ca am abordat acest subiect in timpul noului sezon.

Ati avut parte de atât de multa iubire din partea tinerelor femei, in mediul online, in ceea ce priveste primul sezon. Ati primit vreun mesaj de la fani care v-a emotionat in mod particular?

NM: Da, o multime de mesaje de la fete care practica skateboardul. Majoritatea dintre ele au inceput sa practice acest sport datorita serialului. Acest lucru ar fi valabil si pentru mine, daca as vedea un show la televizor in care fetele ar practica skateboardul, mi s-ar parea foarte misto. Asa ca e cool ca exista un show ca al nostru care poate reprezenta acest imbold pentru alte fete, care sa le permita sa realizeze ca si ele pot face acest lucru.

DL: Da, clar am primit mesaje si comentarii de la parinti care sunt foarte incântati de serial. Imi zic lucruri de tipul „M-am uitat la el cu copilul meu sau incerc sa-i conving pe copiii mei sa se uite la el” sau „Amândurora ne place serialul atât de mult”. Eram cu skateboardul ieri pe strada si s-a intâmplat iar. Primim multe laude de la tinere femei, si se intâmpla ca parintii lor sa fie si ei fani.

MA: Da, primesc ceva mesaje. Oamenii imi scriu si spun ca pot empatiza cu personajul meu pentru ca Honeybear e regizoare, primesc comentarii de tipul: „Am inceput si eu sa filmez”. Dsigur, oamenii spun si lucruri dragute precum„Tocmai m-am apucat de skateboarding datorita serialului”. De asemenea, primesc mesaje despre cum oamenii se pot conecta emotional cu personajul meu pentru ca i-a ajutat sa isi exploreze propria sexualitate. Si asta ma face sa ma simt foarte bine.

Pentru fanii care au iubit primul sezon, le puteti spune la ce sa se astepte de la urmatorul sezon?

NM: Adrenalina. Drama. Momente cool intre prietene. Maturizare. Evolutie.

NM: Si e amuzant. E foarte amuzant. Toata povestea lui Kirt m-a facut sa râd in hohote.

I: Legaturile dintre membrele distributiei par foarte naturale. Cum a fost sa lucrati impreuna din nou?

MA: Nu e deloc greu. Pare foarte normal acum. Banuiesc ca daca nu lucram impreuna, asta ar fi fost mai ciudat pentru noi.

DL: Am facut liceul impreuna. Nina si cu mine aveam aceeasi ora de sport. Asa ca mai intâi am avut niste conexiuni din lumea reala, pâna sa incepem sa filmam impreuna pentru acelasi serial.

NM: Toate suntem foarte apropiate, ne stim de dinainte sa lucram la serial.

I: Ce urmeaza pentru Betty?

DL: Sper sa continuam si sa obtinem un al treilea sezon. Imi doresc si mai multa dezvoltare a personajelor, pentru ca nu putem avea niciodata de ajuns. Simt ca, cu cât intelegi mai bine un personaj, cu cât cresti alaturi de ea, cu atât mai adânca este legatura si conexiunea si oamenii se vor gândi „Inca pot empatiza cu acest lucru”.

De asemenea imi doresc sa vedem si mai mult skateboard la TV si sa ne impartasim experientele, pentru ca avem atât de multe. Mi se pare ca, la aceasta vârsta, e un lucru interesant, care evolueaza constant.

Cum va simtiti in legatura cu noua lansare a sezonului al doilea?

MA: Cred ca totul va fi bine. Cred ca multor oameni le va placea. Si apoi vom reusi sa obtinem si un al treilea sezon.

NM: Da, sunt entuziasmata. Acest sezon e foarte intens. Foarte multe lucruri se intâmpla in acest sezon. Asa ca va fi grozav sa vedem cum reactioneaza oamenii la episoade, pentru ca e diferit pentru noi, noi am lucrat la el pentru a afla cum se vor simti ceilalti oameni vazându-l. Asa ca sunt entuziasmata sa vad rezultatul.

Cum a fost sa lucrati cu HBO?

NM: Bine. Foarte bine.

DL: A fost atât de bine, ne-au sprijinit atât de mult. Sunt super incântati de serial si ma ajuta si pe mine sa ma entuziasmez, pentru ca, din când in când, nu inteleg exact incotro se indreapta serialul si ce ar putea fi de fapt, e ca si cum ma uit la el din exterior. Mi se pare ca a fost o experienta grozava, si ma ajuta sa ma entuziasmez si ne sprijina foarte mult.

Citește în continuare