Skip to content

Iulia Isaev poate fi vazuta la Opera Nationala Bucuresti in productia „Lohengrin”. Pe scena Metropolitan Opera din New York, vocea sopranei Iulia Isaev a completat spectacolul „Tosca”

Solista Operei Nationale Bucuresti, soprana Iulia Isaev, a interpretat rolul principal din „Tosca” la Metropolitan Opera din New York, la mijlocul lunii decembrie. La finalul spectacolului de la MET, Iulia Isaev marturisea „Senzatia a fost extraordinara, publicul sublim, iar a canta din nou la Metropolitan Opera in fata unei sali arhipline este un sentiment unic pentru orice artist.” Iulia Isaev s-a alaturat unei distributii in care se aflau Brian Jagde si George Gagnidze, conducerea muzicala fiind semnata de Yannick Nézet-Séguin.

Soprana Iulia Isaev a evoluat recent pe scena Operei Nationale Bucuresti in productii precum „Paiate” si „Otello”, dar si in „Evgheni Oneghin” sau recenta premiera cu „Lohengrin” de Wagner.

„Personal, nu cred in coincidente. Faptul ca am crezut cu tarie in puterile mele si in ceea ce devenisem dupa ani de experienta acumulata in toata cariera mea de pana acum, mi-a intarit convingerea ca pot face fata cu brio unei asemenea presiuni. Si aici ma refer la debutul meu oficial pe celebra scena Metropolitan Opera din New York, in 2019, in rolul Floriei Tosca din opera Tosca de Puccini, alaturi de Joseph Calleja si Wolfgang Koch, spun oficial pentru ca nu a fost prima mea aparitie pe acesta scena, eu, evoluand cu doi ani inaintea acestui moment in rolul Tatianei din opera Evgheni Oneghin de Ceaikovski, inlocuind-o pe binecunoscuta si apreciata soprana Anna Netrebko, la repetitia generala deschisa publicului. A fost un drum lung, insa satisfactia profesionala primita este incomensurabila si, avand maturitatea necesara, stii sa o pretuiesti ca atare”, afirma Iulia Isaev.

Iulia Isaev va putea fi revazuta de publicul bucurestean pe 12 februarie in „Lohengrin” de Wagner, productia semnata de Silviu Purcarete, care a marcat centenarul Operei Nationale Bucuresti in luna decembrie.

Imediat dupa absolvire la clasa doamnei Arta Florescu, Iulia Isaev a debutat la Opera Nationala din Bucuresti in rolurile Micaela (Carmen)-Bizet, Pamina (Flautul fermecat)- Mozart, Mimi (La Boheme)-Puccini, Nedda (Paiate)-Leoncavallo si Cio-cio-san (M-ma Butterfly)-Puccini si in acelasi timp si-a inceput cariera internationala, fiind invitata la Viena sa interpreteze rolul Donnei Anna (Don Giovanni)- Mozart, intr-un spectacol regizat de Franco Zeffirelli.

Cariera sa internationala a continuat cu o serie de roluri interpretate cu determinare, profesionalism, daruire si sensibilitate, fapt ce i-a adus contracte de colaborare in calitate de invitat cu Wiener Staatsoper, Bayeriche Staatsoper Munchen, Opera National de Paris Palais Garnier, Opera Bastille Paris, Theatre des Champs-Elysees Paris, Staatsoper Berlin, Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresda, Oper der Staat Koln, Das Opernhaus Zurich, Opera National du Rhin Strasbourg, Opera National Lorraine Nancy, Dutch National Opera Amsterdam, Hamburgiche Staatsoper, Das Sessiches Staatstheater Wiesbaden, Theatre Royal de la Monnaie Brusseles, The New National Theatre Tokyo, Teatro dell’Opera di Roma, Teatro Reggio di Torino, Teatro San Carlo din Lisabona, Teatro La Fenice di Venezia, Teatro Massimo di Palermo si recent, Metropolitan Opera New York.

De-a lungul carierei a colaborat cu importanti regizori de renume international de teatru si opera, precum: Peter Brook  (Don Giovanni), Franco Zeffirelli (Don Giovanni), Hugo de Ana (Faust), Herbert Vernike (Falstaff), Graham Vick (Falstaff), Achim Freyer (Don Giovanni, productie preluata si transmisa in direct de Canalul TV Arte), Robert Wilson (M-ma Butterfly), Luigi Proietti (Don Giovanni), Richard Eyre (Manon Lescaut), printre altii.

De asemenea, Iulia Isaev a sustinut concerte alaturi de Angela Gheorghiu si Placido Domingo la Sala Palatului din Bucuresti, la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, la Bunkamura Hall Tokyo, Nagasaki, la Opera din Seul si apoi, din nou alaturi de Angela Gheorghiu la Opera National de Paris, Palais Garnier, dupa cum se prezinta pe website-ul Operei Nationale Bucuresti.

Citește în continuare