Skip to content

Locul asasinarii lui Iulius Cezar va fi transformat in muzeu in aer liber. Acum, zona din Roma denumita “Area Sacra” este casa pentru pisicile fara stapan

Potrivit planurilor autoritatilor din Roma, anul viitor turistii ar putea vizita viitorul muzeu. Renovarile sitului arheologic vor incepe luna viitoare si vor dura aproape un an. Situl este format din ruinele a patru temple romane. In prezent, turistii pot vedea zona doar de la departare, din strada.

Zona, informal denumita “Area Sacra” este acum casa pentru sute de pisici fara stapan. Acestea sunt, insa ingrijite si hranite de o organizatie neguvernamentala. Iar autoritatile italiene au promis ca planurile de renovare includ si felinele, asa ca ele vor ramane in continuare in zona.

Iulius Cezar a fost asasinat de un grup de senatori pe 15 martie anul 44 i.Hr. în timpul unei intalniri a Senatului la Teatrul Pompei din Roma. Senatorii l-au injunghiat pe Cezar de 23 de ori.

Acestia au sustinut atunci ca actioneaza asa din cauza temerilor ingrijorarilor privind concentrarea fara precedent de putere a lui Cezar. Cel putin 60 de senatori au luat parte la conspiratie, condusi de Marcus Brutus, Gaius Cassius si Decimus Brutus.

Astazi, turistii pot vedea o parte din fundatia teatrului unde a fost ucis Iulius Cezar, precum si ramasitele unor alte cladiri romane. Situl arheologic a fost descoperit in anul 1926, in timp ce muncitorii au pus la pamant o serie de cladiri medievale, la ordinul premierului Benito Mussolini.

Lucrarile sunt finantate printr-o donatie de aproape un milion de euro, realizata de compania Bulgari. Muzeul in aer liber va include alei, dar si pasarele luminate, un lift, precum si un spatiu expozitional.

Panourile informative vor purta turistii prin istoria locului. Vor putea fi vazute statui, inscriptii si vase de teracota, dar si alte artefacte descoperite de arheologi.

Insa, pana cand vacantele vor fi din nou asa cum le stiam, iata aici cateva plimbari virtuale gratuite prin Italia care sa va duca cu gandul la vacante.

Coloseumul, orasul Pompeii, Vaticanul sunt printre destinatiile propuse

Calatoriile virtuale literare care ne plimba cu gandul prin locuri frumoase sunt o altfel de vacanta, iar literatura care face trimitere la Italia are o multime de descrieri ale acestor locuri.

Citește în continuare