Skip to content

James Franco il va interpreta pe Fidel Castro in filmul biografic al liderului cubanez. Actorul revine in atentia publica la 4 ani dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala de zeci de studente la actorie

Actorul James Franco a fost ales pentru a interpreta rolul liderului cubanez din filmul „Alina of Cuba” al regizorului Miguel Bardem, dupa cum a confirmat publicatia EW. Ana Villafañe este Alina Fernandez, fiica lui Fidel Castro, Mía Maestro va fi mama Alinei Fernandez, Natalia „Naty” Revuelta.

Jose Rivera („The Motorcycle Diaries”) si Nilo Cruz scriu scenariul filmului biopic, care, dupa cum sugereaza si numele, spune povestea reala a Alinei Fernandez, fiica exilata a lui Castro, foarte vocala impotriva comunismului practicat de tatal si unchiul sau. Revuelta i-a spus pentru prima data fiicei ei ca Fidel Castro este tatal ei cand avea 10 ani. Alina Fernandez avea sa devina un critic vocal al regimului din Cuba, inainte de a parasi in cele din urma tara si a se muta in Spania in 1993.

Acum, Alina Fernandez este consultant creativ si biografic al filmului, si a fost de acord ca James Franco sa interpreteze rolul tatalui sau.

James Franco a mai fost anuntat ca parte din distributia filmului „Me, You” si ca urmeaza sa revina pe marele ecrane la 4 ani dupa ce a luat o pauza din cauza numeroaselor acuzatii de abuz sexual. Primul film in care va juca este al regizorului danez Bille August „Me, You” alaturi de Tom Hollander si Daisy Jacob.

Filmul marcheaza primul proiect al lui Franco din ultimii 4 ani, ultima lui aparitie fiind in serialul „The Deuce” si in filmul de animatie Arctic Dogs (unde si-a imprumutat vocea unui personaj).

In 2018, intr-un expozeu publicat in Los Angeles Times, 5 femei – dintre care 4 erau eleve la o scoala de actorie pe care a condus-o anterior – l-au acuzat pe Franco de exploatare si abuz sexual. Ulterior, au aparut alte zeci de declaratii ale unor tinerere convinse sau fortate de Franco sa intretina relatii sexuale cu el pentru a invata actorie.

Ulterior, au aparut alte zeci de acuzatii si interviuri cu foste studente care l-au acuzat de exploatare si agresiune sexuala iar actorul care a incercat sa nege toate acuzatiile aduse, a cedat si a decis sa plateasca daune morale in valoare de 2.235.000 dolari catre victimele sale.

Actorul a continuat sa nege acuzatiile pana in luna decembrie a anului trecut, cand a acordat un interviu podcastului The Jess Cagle de la SiriusXM si a abordat acuzatiile de abuz sexual, admitand ca s-a culcat cu studentele sale: „In 2018, au existat cateva plangeri despre mine si un articol despre mine si, in acel moment, m-am gandit: O sa tac. O sa fac o pauza. Nu mi s-a parut momentul potrivit sa spun ceva. Au fost oameni care erau suparati pe mine si aveam nevoie sa ascult.”

Franco a recunoscut ca a profitat de pozitia lui si a avut un comportament nepotrivit, spunand ca era dependent de sex si de validarea pe care o primea din partea femeilor cu care intretinea relatii sexuale.

Revenirea lui Franco nu este tocmai o surpriza iar actorii-vedeta care au fost in situatii similare – precum Kevin Spacey – se straduiesc sa se intoarrca in sistemul care i-a consacrat.

Nascut in 1978, James Franco s-a remarcat in „127 Hours” pentru care a fost nominalizat la Oscar in 2011. Personalitatea lui carismatica si boema l-au transformat intr-unul din cei mai indragiti actori din Hollywood pana la acuzatiile de agresiune si exploatare sexuala.

De origine americana, Franco a devenit cunoscut pentru serialul „Freaks and Geeks” si filmul de televiziune „James Dean” din 2001 pentru care a fost recompensat cu un Glob de Aur si nominalizari la Emmy si Screen Actors Guild Award.  Dupa un rol recurent in „General Hospital” si „11.22.63”, Franco a jucat in „Spider-Man”, „Milk”, „Eat, Pray, Love”, „Rise of the Planet of the Apes”, „Spring Breakers” si „Oz the Great and Powerful”.

De-a lungul timpului, a colaborat frecvent cu bunul sau prieten Seth Rogen alaturi de care a creat 8 filme si un serial printre care „Pineapple Express”, „Sausage Party” si „The Disaster Artist” pentru care a castigat un Glob de Aur.

Citește în continuare