Skip to content

Jane Fonda lanseaza o carte despre activitatea sa activist si propune solutii pentru combaterea crizei climatice

“What Can I Do? My Path from Climate Despair to Action” va fi lansata pe 8 septembrie 2020 si ofera propuneri de rezolvare a crizelor de mediu.

Pe langa activitatea cinematografica, Jane Fonda este parte din miscarea civica americana inca din anii 70, fiind implicata atat in lupta impotriva activitatilor industriilor care distrug mediu, dar si in campaniile electorale.

In carte, actrita in varsta de 82 de ani face un mix de anecdote personale si discutii pe teme personale cu interviurile luate unor specialisti cunoscuti in protectia mediului

Imigrarea, sursele de apa sau drepturile omului sunt cateva dintre subiectele dezbatute in carte. Fonda propune si solutii pentru persoanele care isi doresc sa se implice activ in aceasta criza.

“Tot ce am invatat si ce trebuie sa stiti despre criza climatica este aici, de la experti si persoanele din linia intai a crizei, cei care vin cu povesti si idei care va vor schimba modul in care ganditi. Pe mine m-au schimbat. In plus, ofera idei clare pentru a raspunde la intrebarea: Eu ce pot sa fac?” a declarat Fonda pe site-urile de socializare.

Jane Fonda a demarat miscarea numita “Fire Drill Friday”, un protest care are loc in fiecare vineri, in fata Casei Albe

La aceste proteste, Fonda a fost insotita si de Sally Field, Susan Sarandon sau Maggie Gyllenhaal. La protestul desfasurat in luna ianuarie, alaturi de Fonda au mai fost arestati si Joaquin Phoenix si Martin Sheen. In “What Can I Do? My Path from Climate Despair to Action” actrita va dezbate si acest subiect al protestelor in care a fost implicata.

Jane Fonda este tonica, energica si activa la 82 de ani si a lansat de-a lungul timpului mai multe carti despre alimentatie, sport si un stil de viata sanatos

In anii ’80, Fonda facea senzatie cu cartile si colectiile sale de DVD-uri cu antrenamente fitness. In fapt, programul sau de fitness a aparut din nevoia de a face rost de bani pentru ONG-ul pe care-l avea impreuna cu primul sau sot, Tom Hayden, ONG care incerca sa protejeze cat mai multi dintre soldatii care se intorsesera din razboiul din Vietnam. Astazi, actrita a inlocuit antrenamentele intense cu yoga si plimbarile in aer liber.

“Nu incerca sa fii perfecta: este o lupta pe care o vei pierde, iar asta te va face nefericita.” – cea mai importanta lectie pentru a imbatrani frumos

Jane Fonda a spus in nenumarate randuri ca nu crede in dieta, ci doar in schimbari alimentare pe termen lung. Actrita respecta cele trei mese principale ale zilei, face sport, mediteaza, se inconjoara de oameni pozitivi, are grija de sanatatea ei mintala si, din cand in cand, se mai rasfata si cu o bucatica de ciocolata.

Citește în continuare