Skip to content

(foto, video) Jared Leto este prima persoana care a escaldat legal pe Empire State Building din New York. Gestul curajos promoveaza noul turneu mondial 30 Seconds to Mars care va ajunge si in Europa.

Jared Leto a urcat joi dimineata pe celebra Empire State Building din New York. Actiunea a fost facuta pentru a promova viitorul turneu 30 Seconds to Mars care se va desfasura anul viitor in jurul lumii.

Premiat cu Oscar dar si cu numeroase trofee muzicale, Leto este si un alpinist pasionat iar escaladarea monumentului newyorkez a fost unul dintre marile visuri de o viata ale artistului. Astfel a devenit prima persoana care urca in mod legal pe una dintre suprafetele laterale ale cladirii.

La finalul acrobatiei sale, Leto a oferit un interviu tv in care a spus ca s-a simtit mai degraba emotionat decat speriat.

In urma escaladarii, Leto a acordat un interviu in exclusivitate la The Today Show in care a declarat: „Cladirea este marturia tuturor lucrurilor care pot fi facute in lumea aceasta daca ne punem mintea la contributie, ceea ce reprezinta in mare parte inspiratia din spatele celui mai recent album al nostru, „It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day”.”

In varsta de 51 de ani, Leto este una dintre celebritatile hollywoodiene care se mentine cel mai bine, avand un stil de viata foarte disciplinat. Totodata, desi s-a pregatit cu mult timp inainte, experienta escaladarii pe Empire State Building i s-a parut “foarte foarte grea. A fost mult mai greu decat am crezut ca va fi. Rezistenta de care a fost nevoie a trebuit sa fie foarte precisa.”

Leto a escaladat de la etajul 86 la 104 cu mainile goale, fara manusi, fiind agatat de doua cabluri de siguranta ancorate pe acoperisul cladirii.

La finalul acrobatiei, artistul si-a aratat mainile insangerate in cadrul emisiunii The Today Show, mentionand ca suprafata exterioara a cladirii a fost mult mai ascutita decat anticipase.

Intreaga ascensiune a durat aproximativ 20 de minute, Leto urcand pana la 1.300 de metri in aer, in timp ce soarele rasarea deasupra New York-ului.

„Este incredibil. Sa privesc rasaritul soarelui cu vedere la orasul care a insemnat atat de mult pentru mine. Inca de cand eram copil, New York a insemnat locul in care te duceai pentru a-ti implini visele. Cand eram mic, imi doream sa fiu artist, iar New York era locul in care veneai sa devii artist. Iar Empire State Building a fost intotdeauna acest simbol pentru mine.”, si-a amintit actorul despre aceasta experienta.

In ultimii ani, Leto si-a creat un renume de om care isi cucereste fricile. 

In ultimele doua luni, artistul a facut bungee jumping la un concert si a escaladat la liber zidul unui hotel din Berlin. Toate aceste aventuri pline de adrenalina fac parte dintr-o strategie de marketing reusita de a promova showurile live ale trupei 30 Seconds to Mars.

Turneul mondial „Seasons 2024 World Tour” se lanseaza in luna martie cu o serie de aparitii la festivaluri din America de Sud si Mexic, dupa care trupa va porni seria de spectacole in Marea Britanie si Europa in lunile aprilie si mai. Va urma etapa nord-americana, din iulie pana la inceputul lunii septembrie, iar apoi  se vor indrepta spre Australia si Noua Zeelanda.

Concertele promoveaza albumul “It’s the End of the World But It’s a Beautiful Day” care a fost lansat la jumatatea lunii septembrie, primul single fiind intitulat „Stuck”. La linkul de mai jos puteti asculta in intregime noul disc.

Biletele pentru turneul european vor fi puse in vanzare pe 8 noiembrie (pentru Marea Britanie) si 17 noiembrie (restul Europei). Cele mai apropiate concerte sustine in jurul Romaniei sunt in Cracovia pe 9 mai, Bratislava pe 10 mai, Praga pe 15 mai, Budapesta pe 16 mai si Viena pe 18 mai. Detalii despre bilete si concerte gasiti pe site-ul 30 Seconds to Mars.

Intre timp, Leto isi continua si cariera de actor, in curand va filma pentrul rolui Ares din noul „Tron 3” in regia lui Joachim Rønning, pentru „Adrift”, noul lungmetraj in regia lui Darren Aronofsky dar si pentru un film biografic in care il va juca pe Karl Lagerfeld.

Citește în continuare